“Лютий холод іде в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -6 градусів, дощ і снігопад?



В Україні передбачається суттєве похолодання. Раніше синоптики за історію спостережень у травні фіксували холод у -10 градусів. Також спостергіалося випадіння снігу. Чи варто готуватися до подібного цього року, пояснили експерти.

- джерело.

Як інформує “НВ”, другий тиждень травня обіцяє нам нестійку погоду з дощами, грозами, заморозками до -4 градусів і, за прогнозом синоптиків, потеплінням у вихідні.

У вівторок, 7 травня, вночі у західних та північних областях і вдень у більшості регіонів країни, за винятком південного сходу, дощі з грозами, подекуди сильні зливи, град та шквали 15 — 20 м/с. Вітер західний / південно-західний, 7 — 12 м/с. Нічна температура повітря +8+13 градусів, денна +20+26 градусів, у північно-західних областях +13+18 градусів.

У середу, 8 травня, у центральних, південних та східних областях, а також у Карпатах, на Закарпатті короткочасні дощі, місцями грози. У північних та північно-західних областях без опадів. Вітер північної чверті, 7 — 12 м/с. Нічна температура повітря у Поліссі та північних областях +1+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки 0…-3 градуси, в інших регіонах +7+12 градусів. Вдень в країні +13+18 градусів, у Карпатах +5+10 градусів.

У четвер, 9 травня, по всій країні переважно без опадів, лише у Криму та Карпатах пройдуть дощі, у високогір’ї з мокрим снігом. Вітер північно-східний, 7 — 12 м/с, у південній частині та Криму вдень окремі пориви, 15 — 17 м/с. Нічна температура повітря +5+10 градусів, у північній половині +1+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-4 градуси. Денна +10+17 градусів.

У п’ятницю, 10 травня, по всій країні очікується малохмарна погода без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 м/с. Нічна температура повітря +1+6 градусів, у північних, центральних та східних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-4 градуси. Денна +13+18 градусів.

У суботу, 11 травня, в країні переважно без опадів, лише у Карпатах та Криму вдень пройдуть короткочасні дощі. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 м/с. Нічна температура повітря +4+9 градусів, денна +17+22 градуси.

У неділю, 12 травня, в Криму та Карпатах можливі невеликі дощі з грозами, в решті регіонів країни без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 м/с, у південних областях північно-східний, 7 — 12 м/с. Нічна температура повітря +7+12 градусів, денна +19+24 градуси.

Сообщение “Лютий холод іде в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -6 градусів, дощ і снігопад? появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: