Люди «наспівали» на другу хвилю епідемії в Чехії, — Примула



На думку епідеміолога Романа Примули, в Чехії почалася друга хвиля епідемії коронавірусу. Одна із причин — святкування, на яких люди передають вірус повітряно-крапельним шляхом. Наприклад, під час співу.

- джерело.

Епідеміолог Роман Примула є представником уряду з питань науки і досліджень в сфері охорони здоров’я. 13 вересня в телеінтерв’ю він повідомив, що через два-три тижні кількість госпіталізованих з ковідом в Чехії може зрівнятися з показниками весни 2020 р.

За темпами поширення інфекції Чеська Республіка виявилася на одному з перших місць в Євросоюзі.

Роман Примула вважає, що в даний момент не діють будь-які обмежувальні заходи, які можуть переломити ситуацію. Очевидно, що основним способом зараження є перенесення інфекції повітряно-крапельним шляхом на короткій дистанції. Прикладом епідеміолог назвав ситуацію, коли люди співають, перебуваючи поруч. На думку епідеміолога, слід хоча б протягом місяця уникати святкових урочистостей, щоб знизити криву зараження.

Раніше Громада писала, що Чехія посилила карантинні заходи по всій території. Було введено масковий режим у всіх закритих приміщеннях та громадському транспорті.

Якщо за три тижні швидкість поширення епідемії не вдасться загальмувати, в лікарнях знову відкриються відділення для інфікованих коронавірусом.

У разі, якщо не буде вжито заходів, в кінці жовтня ліміт ліжок для пацієнтів з ковідом може бути вичерпаний, попередив Роман Примула.

У Чехії в неділю було зафіксовано 792 хворих коронавірусом. Вперше за п’ять днів кількість нових випадків опустилася нижче тисячі людей на день.

Разом з тим, серед тестованих на коронавірус в Чехії лише 60% мають направлення від санепідемстанції. Міністр охорони здоров’я Адам Войтех закликав громадян не проходити тестування без гострої необхідності.

На даний момент в Чехії за день проводиться близько 18 500 тестів, до середини жовтня їх кількість планується збільшити вдвічі.


Читайте також:


Залишити коментар: