“Людська катастрофа” очікує світ через війну в Україні, – Світовий банк



Президент Світового банку Девід Малпасс попередив про “людську катастрофу”, оскільки ціни на продукти харчування різко зростають у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

Пише - джерело.

Йдеться, зокрема, про нездатність країн, що розвиваються, обслуговувати свої великі борги через пандемію на тлі зростання цін на продукти харчування та енергоносії.

Продовольча криза найбільше вдарить по найбіднішим людям у ​​світі. Малпасс розповів, що, за історичними стандартами, світові запаси їжі великі. В світі достатньо їжі, щоб нагодувати всіх, але потрібно запустити процес доставки продовольства тим, хто найбільше його потребує.

Президент Світового банку також висловив занепокоєння щодо “кризи всередині кризи”. З його слів,”близько 60% найбідніших країн зараз або переживають боргові проблеми, або мають високий ризик опинитися в борговій ямі”.

Раніше ООН заявила, що війна в Україні може призвести до “тривимірної кризи” продовольства, енергії та фінансів. Це галузі, які й так вже дуже постраждали від COVID-19 та зміни клімату.


Читайте також:


Залишити коментар: