Лише у двох садках Івано-Франківської громади вакцинували понад 80% працівників



Тільки у двох дитячих садках Івано-Франківської територіальної громади вакцинували 80% і більше працівників.

- джерело.

Про це у коментарі журналістці Фіртки повідомили у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Зокрема, йдеться про Радчанський заклад дошкільної освіти «Червона шапочка» – 90% та ясла-садок №9 «Дзвіночок» – 82%.

Крім того, наближаються до позначки 80% вакцинованих працівників: підпечерівський садок – 76%, садок №25 – 75%, садок №2 «Малятко» – 72% та садок №8 «Веселка» – 71%.

«Працівників закладів дошкільної освіти почали вакцинувати лише у серпні. Проте, зараз темпи вакцинації працівників садків різко зростають. Вакцина Pfizer є, а тому освітяни почали активно імунізуватись», – пояснила у коментарі Фіртці Ірина Джус, спеціалістка з питань безпеки життєдіяльності.

Загалом у закладах позашкільної освіти щепили 51% педагогів.

Нагадаємо, щоб заохотити освітян вакцинуватись міська влада прийняла рішення преміювати їх за COVID-щеплення. Зокрема, вакциновані працівники освітніх закладів отримають доплату з міського бюджету у розмірі 1 000 гривень.

З 13 вересня в Україні не почали діяти обмеження жовтої зони карантину. Проте, підстави для посилення карантину в Україні все ж таки є.

Як писала Фіртка раніше, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ працює над новими правилами карантину з привілеями для вакцинованих від COVID-19. Деталі поки не називали, але у МОЗ зауважили, що спиратимуться на досвід західних країн.

«Передбачаємо, що більшість обмежень жовтого та червоного рівня епідбезпеки не застосовуватимуться, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів», – заявив міністр.

Зазначимо, що в усіх навчальних закладах міста навчальний рік розпочався з 1 вересня у звичному режимі: без дистанційної чи змішаної форми навчання.


Читайте також:


Залишити коментар: