Лукашенко пояснив, чому Україна не може закінчити війну на Донбасі



Президент Білорусі Олександр Лукашенко гостро висловився з приводу безперервного конфлікту на Сході України. Він вважає, що це комусь вигідно.

- джерело.

Білоруський лідер висловив жаль з приводу того, що ще п’ять років тому не прийняли пропозиції Білорусі по врегулюванню цього конфлікту:

«Чому не припинили цей конфлікт досі (п’ять років минуло)? Тому що це комусь треба! »

Ця заява Лукашенка прозвучало в рамках міжнародної конференції по боротьбі з міжнародним тероризмом, – повідомляє Хвиля з посиланням на Супутник Білорусь.

Глава держави також зазначив, що всі пропозиції щодо мирного врегулювання конфлікту, які висувала Білорусь, були відкинуті. Сам же конфлікт затягнувся.

Крім того, президент Білорусі пояснив, чому державі довелося практично закрити кордон з Україною. За його словами це сталося через те, що з початком конфлікту в Україні в Білорусь хлинув потік зброї і мігрантів.

«На нашу територію з України хлинув потік зброї, і довелося максимально закрити кордони», – підкреслив Лукашенко.

Також, за його даними, на територію Білорусі з України прибуло понад 150 тисяч мігрантів, і країні довелося самостійно справлятися з цією проблемою.

Раніше вже повідомлялося, що Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що закрив «наглухо» кордон з Україною через терористичну загрозу.


Читайте також:


Залишити коментар: