Ломаченко закликав підписати петицію про збереження Києво-Печерської лаври у підпорядкуванні УПЦ МП



Василь Ломаченко розгнівав мережу своїм постом.

Український боксер Василь Ломаченко, який внесений у базу “Миротворця”, розмістив в мережі прохання підписати петицію з вимогою залишити Києво-Печерську лавру у підпорядкуванні Української православної церкви Московського патріархату.

- джерело.

На скріншоті, який Ломаченко опублікував в Instagram, йдеться:

“Брати і сестри! Петиція на підтримку лаври запрацювала. Просимо посилання максимально поширити серед усіх парафіян у групах Viber з проханням підписати цю петицію”.

Також Ломаченко розмістив на своїй сторінці посилання на петицію.

Пост боксера розгнівав підписників:

“Це що – сепарьский заклик?”, “Вася, не пропускай удари по голові”, “Лома, походу, ФСБ завербувала”, “У Василя зовсім дах поїхав. Це вже прямий сепаратизм”, “Пішов ти нах*й, агент “русского мира”.

Однак були і ті, хто підтримав Ломаченка: “Людина”, “Спасибі, Лома”, “Молодець, “Василь”.

Зазначимо, що 15 квітня була опублікована петиція до президента України Володимира Зеленського про передачу Києво-Печерської лаври УПЦ МП в управління Православної церкви України. Вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. У відповідь на це через два тижні була створена петиція з вимогою залишити лавру у підпорядкуванні УПЦ МП.

Як повідомляв УНІАН, раніше Ломаченко разом з Олександром Усиком знявся у фільмі російського монастиря і заявив, що вважає Україну і Росію “єдиним народом”. До цього боксери вітали з Великоднем в компанії російських артистів. Крім того, Ломаченко закликав православних малювати хрести на дверях, а потім вибачався за “фейкову інформацію”, а також публікував в мережі релігійне відео з російським спецназом.


Читайте також:


Залишити коментар: