Лікарі-оториноларингологи закликають не використовувати ватяні палички для вух



Експерти Американської академії оториноларингології констатують: випадково залишивши шматочок вати від палички в вусі, можна спровокувати найнебезпечніше запалення.

- джерело.

Лікарі в черговий раз виступили з закликом відмовитися від використання ватних паличок для чищення вух. За їх словами, такі палички були створені зовсім не для вух, і на їх упаковках навіть часто вказується, що ці вироби не можна використовувати на внутрішніх частинах вуха, носа і очі. Звичка сучасних людей чистити вуха ватяними паличками, кажуть фахівці, – це справжній бич 21 століття.

Представники Американської академії оториноларингології нагадали, що сірка, від якої зазвичай так старанно намагаються позбутися за допомогою паличок, необхідна організму як захисний бар’єр від забруднень і бактерій. Безжально вичищаючи сірку з вух, люди надають збудників хвороб вільний, нічим не охороняється «вхід» в свій організм

Особливо небезпечно при використанні паличок випадково залишити шматочок вати в вусі, помітили експерти.

«Ватні кульки, розташовані на кінці палички, можуть залишитися в слуховому проході. Один з розглянутих нами випадків привів до фатального Отогенний менінгіту і абсцесу мозку, що трапилося з вини залишеної в слуховому проході вати », – сказано в доповіді академії.
Її експерти попереджають: у людей, які часто чистять свої вуха ватяними паличками, майже завжди утворюються величезні вушні пробки. Крім того, при використанні ватних паличок підвищується ризик пошкодити барабанну перетинку і спровокувати запалення всередині вуха, чревате можливим розвитком отиту.


Читайте також:


Залишити коментар: