«Лежали на цементі, погоріли»: блискавка миттєво вбила трьох людей (відео)



Наймолодшому з чоловіків блискавка влучила просто в серце

- джерело.

Днями на Прикарпатті блискавка вбила відразу трьох людей та ще двох травмувала.

ТСН розповіло подробиці трагедії.

Це сталося надвечір, коли четверо чоловіків і двоє жінок їхали зі Львова у село Беньківці до родичів.

Дорогою почалася сильна злива, пасажири вийшли з автобуса і кинулися до зупинки. Першими добігли троє чоловіків, встигли поставити сумки на лавку, як раптом вдарила блискавка. “Удар прийшовся у стовбур дерева, після чого електричний заряд потрапив в землю. Трав’яне покриття було мокре, також ґрунт був мокрий, тож через вологу струм уразив людей”, – пояснив в.о. начальника Рогатинського відділу поліції Ярослав Гальма.

Пані Люба живе за дві хати від зупинки. Вона пригадує, що коли побачила яскравий спалах, зрозуміла, що вдарило десь поруч, і вийшла на дорогу подивитися. “Лежали на цементі чоловіки, а жінки повставали, одна не чула зовсім нічого, а другій ноги відняло. Наймолодшому – то просто в серце, і так сорочки погоріли на них”, – каже свідок. 55-річний чоловік теж вийшов із автобуса, але до зупинки не біг, а діставав з сумки парасолю. Він затримався, бо заїло замок. “Мене оглушило тільки, я був на відстані 5 метрів від них”, – каже Василь Яремишин.

На зупинці, де напередодні загинуло троє людей, стоять лампадки. У селі чоловіків добре знали – загиблим 35, 54 і 56 років. Удовою залишилася одна з двох потерпілих жінок, вона від шпиталізації відмовилася. Другу, 32-річну, забрали до реанімаційного відділення місцевої лікарні. “Скаржилася вона на затруднені рухи в нижніх кінцівках і лівій верхній кінцівці. Після проведення лікування стан хворої покращився, вона себе добре почуває, відправлена по місцю проживання”, – розповів лікар-анестезіолог Рогатинської ЦРЛ Петро Морозіцький.

Що притягнуло розряд – високе дерево, металевий каркас бетонної зупинки чи увімкнутий мобільник – будуть з’ясовувати слідчі. Відомо, що в одного із загиблих телефон розірвало, але поряд пошкоджена від удару акація.


Читайте також:


Залишити коментар: