Китай розпочав «надзвичайну вакцинацію» від коронавірусу до завершення випробувань вакцини



Десятки тисяч людей отримали щеплення

- джерело.

Всесвітня організація охорони здоров’я у липні підтримала намір Китаю вакцинувати певні категорії людей під час третьої фази клінічних випробувань вакцини, – повідомляє Голос Америки.

Першими отримали вакцину особи з категорій підвищеного ризику – медичні працівники та ті, що працюють у прикордонній зоні.

Водночас The New York Times повідомляє, що вакцинування людей в час, коли безпека препарату не доведена, шокувало експертів медичної галузі в усьому світі.

Асистентка генерального директора ВООЗ Маріанджела Сімао повідомила виданню Reuters, що країни мають автономію у використанні медичних препаратів в надзвичайних ситуаціях.

Раніше головний науковець ВООЗ Сумія Сумінатан заявила, що надзвичайний дозвіл на використання вакцини від коронавірусу є “тимчасовим рішенням”. Довготривале буде ухвалене після завершення третьої фази випробування вакцини.

Китай розглядає три вакцини, які перебувають на третій стадії випробувань у різних країнах. Всі три препарати Пекін використовує у програмі з надзвичайного вакцинування.


Читайте також:


Залишити коментар: