Культурний шок: у італійського відвідувача галереї стався інфаркт під час перегляду картини XV століття



У знаменитій галереї у Флоренції сталась надзвичайна ситуація. Італійського відвідувача схопило серце під час споглядання на картину “Народження Венери”. Діагноз такого явища має назву синдром Стендаля.

- джерело.

Про неперевершеність та шедевральність картин Сандро Боттічеллі не варто й говорити. Він був одним із найкращих живописців XV століття, однак його картини до сьогодні користуються неабиякою популярністю у поціновувачів мистецтва.

Відтак один із італійських відвідувачів галереї Уффіці, що розташована у Флоренції, не зміг спокійно пережити той момент, коли глянув на картину художника. Як повідомляє The Daily Mail, у 70-річного італійця стався сердечний напад під час перегляду знаменитого шедевру “Народження Венери”. Любителю мистецтва одразу надали першу медичну допомогу. Наразі він перебуває у лікарні на відновленні. Явище, що трапилося із літнім чоловіком називають синдромом Стендаля. До слова, таких випадків у галереї Флоренції трапилось більше, ніж сто.


Картина “Народження Венери” Сандро Боттічеллі / Instagram / @didart_biazzi

Що таке синдром Стендаля?

Синдром Стендаля – це психопатологічний розлад, який проявляється під час перегляду на витвори мистецтва. Також подібне явище може трапитись від приємних вражень від надмірної краси, під час перебування у чудовому місці з гарним пейзажем чи, навіть, від неймовірно красивої жінки. Ознаки, що свідчать про синдром Стендаля – прискорене серцебиття, запаморочення, втрата свідомості чи галюцинації. Цей діагноз не є медично затвердженим, однак його часто використовують у термінології.


Читайте також:


Залишити коментар: