“Крим був платою за пост президента”: військовий розповів про співпрацю Порошенка та Медведчука



“Європейська солідарність” Петра Порошенка та “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука – це дуже очікувана коаліція в опозиції.

- джерело.

Таку думку в інтерв’ю “Вголосу” висловив полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

“Порошенко із Медведчуком працювали в одній команді із 90-х. А у минулі 5 років – пліч-о-пліч. Звісно, публічно говорили одне, а за закритими дверима у кабінетах вирішували зовсім інше. Публічно Порошенко захищав Україну від Путіна, а за закритими дверима робив усе, щоб просунути його кума Медведчука у топ-політику. І просунув. Дозволив скупити телеканали та навіть продуктопровід для перекачки дизельного пального. Тобто зайти в економіку й отримати важелі для контролю.

Порошенко за 5 років ні впливових санкцій на РФ не наклав, ні самого факту війни з РФ не визнав. У 2015-му спробував протягнути особливий статус Донбасу, і щастя, що облажався. Тільки от коштом смертей чотирьох нацгвардійців. Якби хлопці не загинули, він дотиснув би Верховну Раду – і законопроєкт було би ухвалено. Зараз ми навіть не мріяли би про європейську спільноту. Мали би федерацію, були б під Кремлем чи у складі якогось євразійського співтовариства.

Крим, наскільки я розумію, у їхніх розкладах був поза дужками. У Відні вони визначились із кандидатом на пост президента: із трійки Яценюк-Кличко-Порошенко переміг Порошенко. А Крим був за це платою”, – зазначив експерт.


Читайте також:


Залишити коментар: