Кожен третій тест позитивний. В Чехії 11 тис. за добу — новий рекорд



За останню добу в Чехії зареєстрували 11105 нових випадків зараження коронавірусом, повідомляє Міністерство охорони здоров’я ЧР. Ввечері 16 жовтня, президент Чеської Республіки Мілош Земан закликав громадян дотримуватися маскового режиму і прислухатися до думки фахівців.

- джерело.

Зараз у Чехії 92 736 заражених. Більшість людей мають легкий перебіг захворювання, але кількість госпіталізацій зростає. У лікарнях перебуває 3120 хворих на ковід, 551 з них перебуває у важкому стані, повідомляють чеські ЗМІ. Ще в четвер в Чехії заєстрували 9500 за добу. На Летнянах армія розгорне 500 ліжок.
Мілош Земан також звернувся до міністра внутрішніх справ Яна Гамачека, зауваживши, що поліції слід штрафувати тих, хто не носить маски в призначених місцях. Раніше Громада писала, що Поліція перевіряє кожного. Нелегалам в Чехії стало небезпечно бути на вулиці.

Також президент подякував медикам, які рятують людські життя і нагадав про зростання кількості інфікованих, госпіталізованих і померлих. Окремо він виділив міністра охорони здоров’я Романа Примулу, назвавши його «переможцем першої хвилі коронавірусу». Тим часом Майже мільйон чехів встановили «коронавірусний» додаток, який слідкує за людьми

«Дорогі друзі, коли осяде пил на полі битви, коли відступить епідемія, як раніше йшли в минуле всі епідемії, ми будемо підраховувати прибутки і збитки. Ми робимо все для того, щоб пройти через це випробування з честю, а не з боягузтвом, не з млявою байдужістю, а з відповідальністю по відношенню до себе та інших» , — підкреслив президент Чехії.

З початку місяця в Чехії спостерігається щоденний приріст виявлених інфікувань. Кількість смертей майже вдвічі більша порівняно з кінцем вересня, кількість пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусом, уже втричі зросла, і кількість пацієнтів у важкому стані наближається до неї.

За словами міністра охорони здоров’я Романа Примули, щоденна кількість виявлених заражень збільшуватиметься ще протягом десяти днів — двох тижнів. Експерти кажуть, що близько 3-4 відсотки інфікованих потраплять до лікарень, з яких близько 20 відсотків будуть у важкому стані. Час від діагностики до важких симптомів, що вимагають госпіталізації, становить від тижня до десяти днів.

Координатор інтенсивної терапії в країні Володимир Черні заявив у п’ятницю, що найближчі тижні будуть надзвичайно складними для чеської системи охорони здоров’я, особливо для медичних працівників, проте немає загрози руйнування медичної системи. За словами Примули, місткість лікарень зросла вдвічі.

Також за останні дні було проведено більше тестів. У четвер лабораторії провели рівно 33 445 тестів, близько 29 відсотків з яких виявилися позитивними.


Читайте також:


Залишити коментар: