Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 23 квітня



В Україні фіксується різке зростання захворюваності на коронавірус

Пандемія коронавирусу в Україні поширюється підвищеними темпами. Останні кілька днів МОЗ констатує збільшення кількості інфікованих і смертності в країні. За весь час пандемії в Україні виявлено 7170 підтверджених випадків COVID-19, померли від інфекції 187 особи, одужали 504 пацієнта.

- джерело.

Перетнули тисячний рубіж зведення щодо захворювання у Чернівецькій області та Києві. Детальніше про географію поширення коронавирусу, а також статистика МОЗ – в матеріалі РБК-Україна.

Динаміка захворюваності в Україні зросла

За останню добу в Україні зафіксовано 578 нових випадків інфікування. Ця на 111 випадків більше, ніж вчора. Всього в Україні на ранок 23 квітня виявлено 7170 хворих.

За час пандемії в Україні від COVID-19 померли 187 осіб, а перехворіли і повністю одужали – 504.

Поширення по регіонах:

  • Вінницька область — 353 випадки;
  • Волинська область — 188 випадків;
  • Дніпропетровська область — 186 випадків;
  • Донецька область — 21 випадок;
  • Житомирська область — 304 випадки;
  • Закарпатська область — 230 випадків;
  • Запорізька область — 146 випадків;
  • Івано-Франківська область — 644 випадки;
  • Кіровоградська область — 258 випадків;
  • м. Київ — 1059 випадків;
  • Київська область — 451 випадок;
  • Львівська область — 282 випадки;
  • Луганська область — 27 випадків;
  • Миколаївська область — 99 випадків;
  • Одеська область — 161 випадок;
  • Полтавська область — 161 випадок;
  • Рівненська область — 396 випадків;
  • Сумська область — 89 випадків;
  • Тернопільська область — 499 випадків;
  • Харківська область — 101 випадок;
  • Херсонська область — 77 випадків;
  • Хмельницька область — 61 випадок;
  • Чернівецька область — 1140 випадків;
  • Черкаська область — 220 випадків;
  • Чернігівська область — 17 випадків.Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 23 квітня
    Статистика по областях на 23 квітняЧернівецька область – 1053 інфікованих. “У реанімації обласної дитячої лікарні перебуває 5-річна дівчинка із Чернівців. Вона у важкому стані, підключена до апарату штучної вентиляції легень. У дівчинки діагностували коронавірус”, – повідомляє облдержадміністрація. У лікарнях регіону в тяжкому стані перебувають 47 інфікованих, з них у реанімації – 35, на апаратах штучної вентиляції легенів – 6. За даними Міністерства охорони здоров’я, за добу заразилися 65 мешканців регіону. Вперше в Україні заражені COVID-19 зафіксовано в області 3 березня.

    Київ – 989 інфікованих. Кількість заражених у столиці за добу зросла на 97 осіб, з них 10 – медичні працівники. Нові інфіковані виявлено серед священнослужителів. “Серед тих, у кого за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус – 1 монах Києво-Печерської лаври та 12 монахiв Покровського Голосiївського чоловiчого монастиря. У цьому монастирі зараз відбувається дезинфекція всіх приміщень. І ми закриваємо його на карантин”, – поінформував мер столиці Віталій Кличко. Перші хворі COVID-19 зафіксовано в Києві 16 березня.

    Івано-Франківська область – 589 інфікованих. За добу заразилися коронавірусом 33 мешканця регіону. Серед усіх хворих на коронавірус 125 медичних працівників, уточнює влада області. Місцеві ЗМІ повідомили про одужання однорічної дитини. Перші випадки інфікування в Івано-Франківську зареєстровано 19 березня.

    Тернопільська область – 471 інфікований. За даними Міністерства охорони здоров’я, за добу заразилися у регіоні 36 осіб. Перші інфіковані виявлено на Тернопільщині 19 березня.

    Київська область – 390 інфікованих. За останні 24 години у регіоні заразилися 34 мешканця. Національна гвардія взяла під охорону гуртожиток у Вишневому, де напередодні стався спалах коронавирусу. “Мешканців будинку повністю ізольовано, відвідувачів не пускають всередину. Працівники Нацполиции, місцеві влади та волонтери організують доставку продовольчих товарів, ліків та засобів особистої гігієни”, – уточнює МВС. Вперше про інфікованих в області повідомили 17 березня.

    Рівненська область – 353 інфікованих. У регіоні 12 осіб захворіли на коронавірус за добу. Вперше діагноз COVID-19 зареєстровано у Сарненській районній лікарні 27 березня.

    Вінницька область – 349 інфікованих. За добу заразилися в області 11 осіб. Перші інфіковані зареєстровано в регіоні 25 березня.

    Житомирська область – 287 інфікованих. МОЗ підтвердило зараження 17 мешканців регіону за останні 24 години. Вперше інфіковані коронавірусом виявлено в області 12 березня.

    Львівська область – 274 інфікованих. Двоє хворих на коронавірус померли у регіоні за минулу добу. Померла 60-річна санітарка з Яворівського району та 44-річний чоловік з Мостиського району. МОЗ зафіксувано 18 підтверджених випадків зараження за останні 24 години. Перші дані про коронавірус в області зареєстровано 20 березня.

    Кіровоградська область – 251 інфікований. У Кропивницькому від ускладнень хвороби померли двоє медиків. За даними головного санітарного лікаря області, всього померли від інфекції 13 хворих у віці від 70 до 88 років. За добу заразилися коронавірусом 4 мешканця регіону. За весь час пандемії одужали 25 пацієнтів. Перші випадки інфікування зареєстровано в області 29 березня.

    Закарпатська область – 218 інфікованих. За добу виявлено 13 нових заражених у регіоні. Перші випадки інфекції зафіксовано в області 26 березня.

    Черкаська область – 206 інфікованих. За інформацією МОЗ, підтверджено 20 випадків зараження за останню добу. Вперше коронавірус на Черкащині зафіксували 22 березня.

    Волинська область – 176 інфікованих. У регіоні за добу виявлено двоє нових заражених. Перші випадки COVID-19 на Волині зафіксовано 25 березня.

    Одеська область – 148 інфікованих. За добу двоє нових інфікованих зареєстровано в регіоні. Вперше коронавірус в Одесі виявлено 24 березня.

    Запорізька область – 141 інфікований.Міністерство охорони здоров’я повідомило про 4 нових інфікованих за добу в регіоні. Вперше зараження COVID-19 зареєстровано у Запоріжжі 25 березня.

    Дніпропетровська область – 179 інфікованих. У Дніпрі зафіксовано спалах інфекції. “У місті, схоже, відбулася конкретний спалах COVID-19. За останню добу +20. Було по одному-два на добу, а тепер 20”, – поінформував мер Борис Філатов. За інформацією облради, за добу в регіоні заразилися 29 осіб, найбільша кількість хворих у місті Підгородне. “29 нових випадків захворювання COVID. 20 з яких в Підгородному – контакти з Першотравенська. А також: Кривий Ріг – 5, Кам’янське – 2, Павлоградський район – 2. Станом на 22.04.2020 загальна кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19 по області становить 179 випадків”, – уточнює облрада. Перші дані про тих, що заразилися в області зареєстровано 19 березня.

    Полтавська область – 116 інфікованих. У регіоні зафіксовано за добу 15 нових заражених. Перші інфіковані коронавірусом у Полтаві виявлено 27 березня.

    Миколаївська область – 99 інфікованих. На нараді в Офісі президента зазначено, що за динамікою поширення захворюваності Миколаївська область вийшла у лідери. За добу в регіоні зафіксовано 41 новий випадок. Найбільша кількість заражених у Доманівському районі, 43 пацієнта. Серед усіх хворих в регіоні – 23 медичних працівника. Вперше коронавірус виявлено у двох літніх жінок в селі Воронівка Вознесенського району 11 квітня, одна з них надалі померла.

    Сумська область – 86 інфікованих. Двоє мешканців регіону заразилися коронавірусом за добу. Вперше інфекція підтверджено у Сумах 25 березня.

    Харківська область – 82 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров’я, в області виявлено 5 нових випадків інфікування за добу. Вперше зараження коронавірусом зафіксовано в області 28 березня.

    Херсонська область – 72 інфікованих. Заразилися за добу двоє мешканців регіону. У Херсоні відправлено на карантин 12 моряків, які повернулися з-за кордону, уточнює мерія міста. Перші випадки інфікування в області зафіксовано 25 березня.

    Хмельницька область – 62 інфікованих. За інформацією влади регіону, серед усіх хворих коронавірусом 15 медичних працівників та 2 дітей. “За добу зафіксовано 9 нових захворювань на коронавірусну інфекцію: у 2 жителів Летичівського району (монастир), у 6 – Чемеровецького району, у 1 мешканця міста Хмельницький. Серед нових хворих 1 лікар Хмельницької інфекційної лікарні”, – уточнює облдержадміністрація. Також стало відомо про смерть черниці Головчинецького монастиря. Перше зараження COVID-19 в області зареєстровано 27 березня.

    Луганська область – 26 інфікованих. Одна особа заразилася коронавірусом за добу в регіоні. Перші випадки інфікування зафіксовано в області 25 березня.

    Донецька область – 18 інфікованих. Влада регіону заявила, що з усіх заражених 10 осіб вже вилікувалися. Велика частина хворих виявлено у Маріуполі – 11 інфікованих, 2 випадки зафіксовано в Дружківці, по 1 – у Бахмуті, Білозерському, Мірнограде, Слов’янську і Костянтинівці. Про перші заражених в області повідомлялося 18 березня.

    Чернігівська область – 13 інфікованих. Ситуація із захворюваністю в області за добу не змінилася. Перші заражені зареєстровано у Чернігові 26 березня.


Читайте також:


Залишити коментар: