Коронавірус у Польщі: вперше за час пандемії немає жертв



Жодного летального результату за добу в країні не зареєстровано, коефіцієнт відтворення вірусу знижується.

За минулу добу в Польщі вперше з початку епідемії не зафіксовано жодної нової смерті від коронавірусу. Про це в понеділок, 25 травня, повідомило місцеве видання RMF24.

При цьому кількість нових хворих за останню добу зросла на 148 осіб. Більшість нових випадків інфікування в Шльонському воєводстві – 89.

- джерело.
У Великопольському воєводстві – 18 випадків, у Дольножельскому – 15, в Любельському – 10, в Свєнтокшиському і Опольському – по чотири, в Поморському і Підляському – по три і в Любуському і Західно-Поморському – по одному випадку.

У Великопольському воєводстві один випадок захворювання мав місце серед працівників дитсадка. У зв’язку з цим 10 осіб персоналу, п’ять дітей і членів їх сімей, які контактували з хворим, спрямовані на ізоляцію.

У Сілезькому воєводстві, де стався масштабний спалах захворюваності на коронавірус, триває тестування членів сімей шахтарів. Там інфіковані понад 3300 шахтарів.

За даними міністерства охорони здоров’я, коефіцієнт відтворення вірусу, який демонструє, скільки людей, в середньому, інфікує один хворий, зараз перевищує 1 тільки в Сілезькому воєводстві – 1,33.

У Великопольському, Лодзінському і Нижньосілезькому воєводствах показник 0,97, 0,96 і 0,95 відповідно. В інших регіонах ситуація краща.

З початку епідемії в Польщі зареєстровано 21440 підтверджених заражень коронавірусом. 996 осіб померли, одужали – близько 9300.

Як повідомлялося, влада Польщі послабила карантин для заробітчан. Тепер українським трудовим мігрантам не доведеться дотримуватися два тижні ізоляції, перш ніж приступити до роботи.


Читайте також:


Залишити коментар: