Компанія Ахметова близька до купівлі заводу в Італії – ЗМІ



Гірничо-металургійна група “Метінвест” і англо-індійська фірма Liberty House відібрані в шорт-лист претендентів на купівлю італійського металургійного заводу ArcelorMittal Piombino.

- джерело.

Про це пише ЕП з посиланням на uaprom. Ті, в свою чергу, посилаються на італійське видання Il Sole 24 Ore.

Ім’я нового власника метзаводу має бути названо наступного тижня в інтересах міноритарних акціонерів, включаючи профспілки, уточнює газета.

ArcelorMittal Piombino – перекатний завод в італійській провінції Ліворно. На підприємстві встановлена лінія безперервного живлення, стан безперервної прокатки, 2 лінії гарячого цинкування, лінія для нанесення покриттів і 2 лінії поздовжнього різання.

Продукцію підприємства споживають будівельний сектор, виробники побутових приладів, загальне машинобудування.

Нагадаємо, що 7 травня 2018 року ArcelorMittal отримала дозвіл від антимонопольних органів Єврокомісії на купівлю італійського металургійного комбінату Ilva.

Натомість найбільша в світі сталеливарна корпорація погодилася на відчуження низки активів для виконання антимонопольних вимог. Зокрема, через траст будуть продані 5 метпідприємств: ArcelorMittal Piombino (Італія), ArcelorMittal Galati (Румунія), ArcelorMittal Skopje (Македонія), ArcelorMittal Ostrava (Чехія), ArcelorMittal Dudelange (Люксембург).

“Метінвест” – вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами “Метінвесту” є група “СКМ” Ріната Ахметова (71,24%) і “Смарт-холдинг” Вадима Новинського (23,76%), що спільно керують компанією.

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія Групи “Метінвест”.

“Метінвест” в січні-червні 2018 року наростила чистий прибуток в 9,3 разу порівняно з аналогічним періодом 2017 року – до 668 млн доларів з 72 млн доларів.


Читайте також:


Залишити коментар: