Коли в Чехії знову введуть надзвичайну ситуацію? Епідеміолог дав прогноз «по коронавірусу»



У Чеській Республіці стрімко зростає кількість позитивних ковід-тестів. Багато експертів сходяться на думці, що це очікувана друга хвиля.

- джерело.

Після недільного затишшя, в понеділок чеськими лабораторіями було виявлено 1038 випадків коронавірусу.

Голова фракції соціал-демократів Ян Хвойка заявив, що в ситуації з коронавірусом наступив «невеличний хаос». Він вважає, що настав час відновити діяльність Кризового штабу (ÚKŠ). Це допоможе централізовано приймати рішення по врегулюванні ситуації з ковідом.

В чеському Кабміні думки розділились. Опозиція та соціал-демократи підтримали ідею, проти неї виступив премєр-міністр Андрей Бабіш.

Дехто побоюється, що відновлення Кризового штабу означатиме повернення в Чехію режиму надзвичайної ситуації. Однак Хвойка запевняє, що це не пов’язані між собою речі.

Міністерка праці Яна Малачова зауважила, що якраз відновлення Кризового штабу попередить повернення режиму надзвичайної ситуації.

За словами уповноваженого уряду з медичних досліджень епідеміолога Романа Примули, в найближчі дні і тижні варто очікувати збільшення кількості заражених коронавірусом Covid-19.

Епідеміолог підкреслив, що кількість заражених буде рости ще протягом двох-трьох тижнів. Про це він повідомив журналістам 15 вересня в ході спільного з прем’єр-міністром візиту в дослідницький центр Biocev.

Роман Примула заявив про безглуздість очікувань того, що найближчим часом Словаччина та інші держави повернуть Чехію в списки безпечних країн.

Епідеміолог також зазначив, що зниження кількості заражених відбудеться не раніше, ніж через 2-3 тижні, однак робити більш тривалий прогноз — наприклад, до кінця року — за його словами неможливо.

Разом з тим, кількість шкіл в Чехії, які повністю або частково закрилися через коронавірус, зростає. У той час як два тижні тому, міністр освіти Роберт Плага повідомив про двадцять шкіл, які не відкрились через спалах коронавірусу, станом на п’ятницю, 11 вересня, в карантині по Чехії виявилося вже 247 шкіл.


Читайте також:


Залишити коментар: