Калуш готовий до осінньо-зимового сезону — немає лише газу



У Калуші провели чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вчора, 8 жовтня, обговорили питання підготовки органів місцевого самоврядування та об’єктів життєзабезпечення Калуської міської територіальної громади до дій в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

- джерело.

Про це інформують Вікна передає Фіртка.
Як повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Володимир Данилів, план підготовки до осінньо-зимового періоду було затверджено рішення виконкому у травні і всі роботи за ним виконані.
Зокрема управляючі компанії і ОСББ підготували 276 багатоквартирних житлових будинків: на 67-ми провели поточний ремонт покрівлі, у 164 – ремонт будинкових мереж теплопостачання, у 87 – ремонт мереж водопостачання і у 76 – ремонт електромереж.
Комунальне підприємство «Водотеплосервіс» підготувало до опалювального періоду теплові пункти і п’ять котелень, замінено 270 метрів теплових мереж. Також підготували водозабір і мережі водопостачання. Комунальне підприємство «Калушавтодор» підготувало 10 одиниць спеціальної техніки для обслуговування доріг та завершує формування запасу матеріалів для підсипання доріг. За словами Володимира Даниліва, усі заплановані заходи виконали і КП «Міськсвітло» і «Ритуальна служба», а також бюджетні установи громади. Таким чином, констатував він, місто готове до осінньо-зимового періоду на 100%.
Директор КП «Водотеплосервіс» Петро Шевчук повідомив, що вже завершено підключення котелень до газу і підприємство повністю готове до початку опалювального сезону. Є лише одна проблема – ні ВТС, ні бюджетні установи не мають договорів на постачання газу. Як повідомив на оперативній нараді у міськвиконкомі міський голова Андрій Найда, зараз іде розгляд питання укладання контрактів з НАК «Нафтогаз України» за ціною 13,66 гривень за кубометр. Така ціна для бюджетних установ прописана у Меморандумі який 30 вересня підписали уряд, «Нафтогаз» і очільники громад. Як йшлося на нараді можливість укладати угоди на постачання газу буде не раніше 11 жовтня. Нагадаємо, закладам бюджетної сфери зараз постачальники пропонують газ по 35-40 гривень за кубометр.
Головний інженер Калуського відділення ПАТ “Івано-Франківськгаз” Степан Винник повідомив, що цього року було замінено 400 метрів газових мереж. Газове господарство до зими готове, проте ще є певні проблеми з газопостачанням житлових будинків. Так, управляючі компанії на 100% подали акти справності димо-вентиляційних каналів, ОСББ – подали, але не всі. Найгірша ситуація з будинками, які не обсновують управляючі компанії і де не створено ОСББ. Газовики, за словами Степана Винника, розмістили відповідні повідомлення на під’їздах, але якщо актів не буде, то може дійти до відключення газопостачання.
Інженер з охорони праці філії АТ «Прикарпаттяобленерго» «Західна» Назар Васильчишин повідомив: енергетики також підготувалися до зими на 100% – мають аварійний запас стовпів і проводу, також підготували транспорт і паливно-мастильні матеріали.


Читайте також:


Залишити коментар: