Кабмін продовжив карантин в Україні та офіційно повернув “кольорові” зони



Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Кабінет міністрів продовжуватиме карантин в Україні. Він буде знову адаптивним, тобто посилення обмежень буде в окремих регіонах, а не у всій країні, у разі спалахів коронавірусу.

Інформує - джерело.

Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 лютого, передає ТСН.

“Зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону” зони будуть вводити за результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідеміологічної небезпеки. Разом із тим карантинні обмеження продовжили до 30 квітня.

Рішення набуде чинності вже наступного тижня, тому всі українці матимуть змогу завчасно з ним ознайомитись”, – заявив Шмигаль на засіданні.

У пояснювальній записці до постанови йдеться, що нині завдяки запровадженим обмеженням і їхнім дотриманням вдалося досягнути стабілізації ситуації з поширенням коронавірусу в Україні. Але триває епідемічний сезон захворюваності на грип і  ГРВІ також є інформація щодо поширення мутацій коронавірусу. Саме це не дозволяє спрогнозувати розвиток епідемії як на рівні країни, так і у світі.

“Таким чином, доцільним є подовження карантину з впровадженням рівнів епідеміологічної небезпеки (“зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” і “червоний”), які будуть визначатися на підставі щоденних даних, які містять: захворюваність на грип і ГРВІ, заповненість ліжок, призначених для госпіталізації хворих на коронавірус, динаміку шпиталізацій, показники, які характеризують тестування осіб з підозрою на коронавірус”, – сказано в документі.


Читайте також:


Залишити коментар: