Йшов по хліб, а вийшов у небесну синь: Орлуша присвятив вірш Бабченко



Російський поет побажав смерті мерзотникам, які вистрілили журналістові в спину

- джерело.

Російський поет і сценарист Андрій Орлов, відомий під псевдонімом Орлуша, присвятив убитому в Києві російському опозиційному журналісту Аркадію Бабченко вірш.

У меня на поминках не будет еще одного
Из таких, что могли бы мне правду сказать на поминках,
Мне отмерено кем-то теперь доживать без него,
Без башки его лысой в смешных возлеглазных морщинках.

Этот “кто-то” стоял в темноте у него за спиной,
Для него мой дружок был подобен ничтожной букашке
Из таких, кого он отправлял уже на перегной, –
Типа Борьки и Пашки. Теперь вот дошло до Аркашки.

Шёл за хлебом, а вышел в небесную синь.
Хлеб менты увезли, он – в крови, но для следствия – нужен.
Мы с тобой никогда не увидимся больше, прикинь.
До свиданья, дружище. Прости. До побачення, друже!

Як написав Орлуша, в Фейсбук, небіжчик умів правильно сумувати і не сумувати, “Це знають всі його друзі і вороги”.

Ймовірно, натякаючи на те, що в 2017 році Бабченко заявив щодо катастрофи з артистами російського ансамблю імені Александрова, які летіли до Сирії, що не відчуває нічого, крім байдужості. Журналіст зазначив, що ні радості, ні зловтіхи він також не відчуває. Після цього Бабченко піддали критиці російський депутат Віталій Мілонов і сенатор Франц Клінцевич, які закликали порушити проти нього кримінальну справу і навіть позбавити громадянства. Зрештою, журналіст повідомив, що виїхав з Росії через неодноразові погрози на його адресу. Спочатку жив у Чехії, потім в Ізраїлі, а з 2017-го – в Україні.

“Шкода, звичайно, що він сам не зможе відповісти на лайноватні коментарі, які з’являться через кілька хвилин під цим постом. Вибач, Аркашо, доведеться мені тут битися з мерзотниками одному. Отже: я, Андрій Орлов, щиро бажаю смерті всім, хто бажав смерті Аркадію Бабченко, хто скоїв це вбивство (ключові слова – “в спину”), хто зараз радий або зловтішається”,
– додав письменник.

Нагадаємо, за день до смерті, 28 травня, військовий журналіст Аркадій Бабченко написав в Twitter пост про те, що “довірена особа президента у відкритому доступі розміщує пропозицію про твоє вбивство”.

У Бабченко стріляли увечері 29 травня в Києві в квартирі на вулиці Микільсько-Слобідській. Він помер в машині швидкої допомоги. Стріляли в спину, коли Бабченко відкрив двері своєї квартири.

Вбивця чекав Аркадія Бабченко на сходовій клітці в під’їзді. Про це в Фейсбук заявив радник глави МВС України, депутат Верховної Ради від фракції “Народний фронт” Антон Геращенко. За його словами, в будинку закінчився хліб. Аркадій пішов в магазин.

“Вбивця на нього чекав на сходовій клітці в під’їзді”, – пише нардеп. – “Коли Аркадій відкрив двері квартири, вбивця підло, в спину, зробив кілька пострілів в спину Аркадію Бабченко”.

Поліція розглядає дві версії: професійна діяльність і громадянська позиція загиблого.


Читайте також:


Залишити коментар: