“Йдуть мурашки. Сльози котяться самі” – про фільм “Іловайськ-2014…”



У Вінниці в кінотеатрі “Родина” пройшла прем’єра фільму “Іловайськ 2014: Батальйон “Донбас”. На презентацію стрічки прийшли актори, воїни ООС, військові та місцеві. Фільм заснований на реальних подіях.

- джерело.

Зелений зал на 120 крісел був повністю заповнений глядачами. На стрічку прийшли військові, волонтери та місцеві.

“Мета фільму – показати, як відбувалися усі події насправді, що відчували українські герої. Хоча, реальне життя завжди відрізняється від художніх фільмів”, – каже Gazeta.ua учасник іловайських подій Ігор Гевко. Чоловік знімався у масовці.

Над сценарієм працював журналіст Михайло Бриних. Він більше двох років створював його на основі матеріалів в пресі і реальних історій військових.

Бюджет фільму — 33 мільйони гривень. Кошти надали Держкіно та Україскьий культурний фонд.

“Зйомки тривали три місяці з перервами. Ми мали все зробити за 60 днів, але була погана погода. В Чернігівській області, в Кіровоградській, під Києвом та на Маріупольському полігоні”, – розповідає головний актор фільму Сергій Дзялик. У кінороботі він грав коменданта Іловайська, російського офіцера Рункова.

Під час перегляду “Іловайськ 2014: Батальйон “Донбас” глядачі не могли стримувати сльози.

“Від фільму йдуть мурашки. Сльози котяться самі. Я не вразлива, але вони самі річкою течуть, – говорить Анна. Витирає сльози серветкою. – Такі фільми повинні показувати маленьким дітям і дорослим, які не знають, через яке пекло проходять військові”.

На фільм прийшли вінницькі військові частини 3008. В 2014 році вони беруть участь в антитерористичній операції на сході.

Стрічка “Іловайськ 2014: Батальйон “Донбас” вийшла в український широкий прокат 29 серпня 2019 року.


Читайте також:


Залишити коментар: