Італію очікують два дні африканської спеки



Сьогодні і завтра у Флоренції, Римі та Кальярі стовпчики термометрів піднімуться до 40 градусів.

- джерело.

Починаючи з сьогоднішнього дня, п’ятниці, 13 липня, Італія потрапить в “лещата” африканської спеки. Температури повітря досягнуть 40 градусів в тіні. Спека триватиме протягом вихідних, і особливо позначиться на регіонах центру і півдня країни.

Самий жаркий день очікується в суботу. Дуже жарко буде в Тоскані (у Флоренції очікується 37 градусів), на рівнинах Емілії-Романьї, в центральних районах Тірренського узбережжя, в Лаціо і на островах (на Сардинії та Сицилії будуть досягнуті максимальні температури – близько 40 градусів). Тепло буде ще більш нестерпним через особливо високу вологость, що погіршить сприйняття високих температур.

Серед найспекотніших міст – Флоренція, Козенца, Беневенто, Казерта, Кальярі і Орістано, Ареццо і Кальтаниссетта, Рим і Фрозіноне, Болонья і Феррара.

Потім, в неділю ввечері, після двох днів “пожежі”, африканський антициклон почне свій відступ і послабить хватку на півострові. Починаючи з північних регіонів. Де сонце поступиться свіжим поривам вітру, а також зливам і грозам в Альпах і Лігурії.


Читайте також:


Залишити коментар: