Італія запроваджує жорсткий локдаун: що це означає для українських заробітчан



В Італії вводять жорсткий локдаун на Новий рік та Різдво, щоб стримати зростання кількості хворих на коронавірус.

- джерело.

Про це інформує BBC, передає “Це моя Україна”.

Нові обмеженн будуть діяти по всій Італії з 24 по 27 грудня, з 31 грудня по 3 січня і з 5 по 6 січня.

Варто зазначити що, всі магазини, які не торгують товарами для задоволення щоденних потреб, а також ресторани і бари мають бути зачинені. Переміщення людей з одного регіону в інший також забороняється. Винятків не передбачено навіть для тих, хто має два місця проживання. Залишати свої будинки дозволяється лише в обмежених випадках. У цей період люди можуть виходити з дому тільки по роботі, в разі потреби і за станом здоров’я.

Люди з кожного домогосподарства можуть виходити на вулицю лише раз на день. Винятки з усіх встановлених обмежень можуть обґрунтовуватися лише роботою або станом здоров’я.

Урядом передбачено деяке послаблення обмежень із 28 до 30 грудня, а також 4 січня. У ці дні будуть відчинені магазини, а також дозволено переміщення людей без зазначення причин.

Правила дозволять людям приймати вдома максимум двох гостей, не рахуючи дітей молодше 14 років. Комендантська година діятиме з 22:00 до 05:00.

Прем’єр-міністр Джузеппе Конте сказав, що правила були розроблені, щоб “дозволити мінімальну соціалізацію, яка підходить для цього періоду”.

Він сказав, що поліція не буде перевіряти дотримання правил в приватних приміщеннях, але закликав італійців діяти відповідально.

“Наші експерти серйозно побоювалися, що в період Різдва кількість справ різко зросте … Тому ми повинні були діяти”, – сказав прем’єр.

Для українських заробітчан цей локдаун в Італії завдасть суттєвих неприємностей. Найбільше постраждають, ті українці які працююють нелегально, адже навіть щоб вийти з дому треба мати документ, що ви дійсно їдете або йдете на роботу. У разі відсутності таких документів поліція накладатиме великі штрафи. Також постаждають українці, які працюють легально у сфері обсуговування, адже більшість цих закладів на час локдауну закривається, а отже наші співвітчизники втратять роботу.

Нагадаємо, станом на 19 грудня в Італії виявили понад 1,9 млн випадків COVID-19, більш ніж 1,2 млн пацієнтів одужали, 67 894 – померли.


Читайте також:


Залишити коментар: