Італія планує долучитися до нового шовкового шляху – ЗМІ



Влада Італії збирається до кінця березня підписати меморандум взаєморозуміння для подальшого набуття членства в китайській ініціативі «Один пояс, один шлях» (BRI).
Про це повідомляє Reuters.

- джерело.

«Італія планує підписати меморандум взаєморозуміння, щоб стати членом китайської ініціативи «Один пояс, один шлях» уже до кінця березня, що вже викликало критичну реакцію з боку Сполучених Штатів Америки», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві економічного розвитку Італії підкреслили, що відповідні переговори ще не закінчилися, але це станеться вчасно – до візиту в країну президента Китаю Сі Цзіньпіна.

З точки ж зору США, цей проект є суто китайським, «розробленим КНР для КНР», а тому матиме сумнівну користь для італійської економіки й «може завдати шкоди міжнародному іміджу Італії», так заявив Гарретт Маркіз, речник Ради з національної безпеки Білого дому.

Як відомо, «Один пояс, один шлях» або новий шовковий шлях є ініціативою, яку підтримує китайський президент Сі Цзіньпін, що має на меті пов’язати Китай по морю й суходолу із південно-східною та центральною Азією, Близьким Сходом, Європою й Африкою за допомогою інфраструктурної мережі, яка повторюватиме маршрути старого торгового шовкового шляху.


Читайте також:


Залишити коментар: