Італія не пускає у свій порт судно з мігрантами



Італійська влада не дозволяє увійти в порт Лампедузи судну Sea Watch, де перебувають врятовані в морі мігранти. Про це УНН повідомляє з посиланням на euronews.

- джерело.

Після входу в італійські територіальні води капітан судна Карола Ракеті спробувала дістатися до порту. Вона хотіла висадити 42 мігранти, врятованих два тижні тому, але судно було зупинено поліцією. Рим не дав дозволу на висадку, і, здається, поки що не готовий змінити свою відповідь, відзначає видання.

“Капітан, який ухвалив таке рішення і протягом 10 днів утримував людей, на мій погляд, діяв серйозним чином. Це більше не питання італійського уряду, тепер ця справа італійського суду”, – зазначив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

За несанкціоновану спробу увійти в порт Лампедузи судно можуть заарештувати, а капітана притягнути до кримінальної відповідальності.

Раніше міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні так само різко висловився про ситуацію, що виникла, підкресливши, що відповідальність понесуть Німеччина і Нідерланди, під прапорами яких ходить Sea Watch.

Італійська преса повідомляє, що поки Sea Watch стоїть і чекає дозволу близько Лампедузи, на острів висадилися 10 інших мігрантів, які припливли на невеликому човні.


Читайте також:


Залишити коментар: