Італія не буде ветувати продовження антиросійських санкцій – прем’єр



Очільник італійського уряду зазначив, що умови, які призвели до санкцій з боку ЄС, збереглися, але правильним є підтримувати економічні зв’язки між Італією і Росією.

- джерело.

Італія не застосовуватиме право вето щодо продовження європейських санкцій проти Російської Федерації, введених через агресію проти України. Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив на спільній з президентом Росії Володимиром Путіним прес-конференції. Зокрема, відповідаючи на питання, чи накладе Італія вето на автоматичне продовження санкцій проти Росії, Конте сказав: «Очевидно, що проблема кризи в Україні – це проблема, яка створила тріщину і сповільнила деяким чином, блокувала діалог, який склався за 25 років».

«Ми не можемо цього допустити і зобов’язані подолати цей етап – він навіть занадто довго тривав. Ви запитуєте мене з приводу вето. Італія вважає плідним шляхом роботи переконувати всіх європейських партнерів рухатися в руслі одного напрямку. Ми хотіли б не ухвалювати рішення зараз, ми ухвалюватимемо його в належний час», – додав він.

Конте наголосив, що Італія «дуже амбітна, але хотіла б переконати всіх партнерів, що діалог – найкращий шлях до вироблення рішення». Він також зазначив, що умови, які призвели до санкцій з боку ЄС, збереглися, але правильним є підтримувати економічні зв’язки між Італією і Росією. «Я не раз говорив і тут хочу підтвердити, що для Італії санкції ніколи не є ціллю. Вони є інструментом, який потрібно якомога швидше залишити за спиною, бо діалог – це найкраще рішення», – запевнив він.


Читайте також:


Залишити коментар: