Італія дозволила мігрантам зійти з судна, яке на 5 днів “застрягло” у порту



Італія дозволила всім 150 мігрантам зійти з рятувального судна Diciotti, яке п’ять днів перебувало у сицилійському порту.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні.

- джерело.

“У неділю Італія дозволила всім 150 мігрантам зійти з рятувального судна, яке п’ять днів перебувало у сицилійському порту. Таким чином були зупинені випробування для мігрантів та протистояння між урядом в Римі та союзниками в ЄС”, – йдеться у повідомленні.

За словами Сальвіні, окрім Албанії, яка погодилася прийняти 20 мігрантів, Ірландія також візьме від 20 до 25 біженців із Еритреї. Міністр додав, що решту людей буде розселено католицькою церквою Італії, і це “нічого не коштуватиме платникам податків країни”.

Зазначається, що у суботу ООН закликала всі сторони знайти вирішення проблеми, після того як перемовини між 10 лідерами країн-членів ЄС зайшли у глухий кут.

Читайте також: Швеція відмовилася приймати мігрантів, які “застрягли” в Італії
Як повідомлялося, в понеділок, 20 серпня, Італія дала дозвіл зайти у свій порт на Сицилії рятувальному судну Diciotti із 177 мігрантами на борту, що п’ять днів дрейфувало у морі і через яке у Рима виникла суперечка з Мальтою.

24 серпня лідери країн ЄС не змогли досягти згоди у питанні нелегальних мігрантів під час неформальної зустрічі в Брюсселі.


Читайте також:


Залишити коментар: