Італійський співак Аль Бано погрожує Україні Стразбурзьким судом



Італійський співак Аль Бано, якого Міністерство культури України внесло у список осіб, які становлять загрозу для національної безпеки, попросив уряд Рима, аби той став на його захист. Аль Бано оголосив теж, що буде вимагати відшкодування.

- джерело.

Про це пише Monitor Info, посилаючись на niezalezna.pl.

Мінкульт України прийняв це рішення на початку березня через проросійські висловлювання Аль Бано. Той, зокрема, заявив, що анексований Росією Крим був і є російським. Адвокат співака Крістіано Магалетті заявив: «Ми не зупинимося і дійдемо аж до Страсбурга, адже це може стати небезпечним прецедентом». Таким чином юрист натякнув, що може направити справу на розгляд Європейського суду з прав людини.

«Аль Бано – громадянин світу і друг усіх, він повинен мати право вільно приїхати в Україну. Просимо наш уряд негайно втрутитися, адже несправедливо зазнав нападок митець – символ італійської пісні», – заявив адвокат.

Він звернувся до італійських ЗМІ, коментуючи численні кпини над справою Аль Бано в пресі, радіо і телебаченні: «Не можна відноситися до цього питання поверхово і з іронією, потрібно дискутувати з наполегливістю того, хто зазнав величезної несправедливості», – сказав Крістіано Магалетті.

Також повідомляється, якщо Аль Бано отримає відшкодування, він передасть його на благодійні цілі організацій в Україні.


Читайте також:


Залишити коментар: