Італійська Lavazza купує бізнес кавових автоматів Mars Inc за $650 млн



Раніше італійці вже купили французький кавовий бренд Carte Noire

- джерело.

Італійський виробник кави Lavazza повідомив в понеділок, що домовився про покупку кавового бізнесу Mars Drinks у американського продуктового гіганта Mars Inc, повідомляє Reuters.

В угоду увійдуть два підрозділи кавових автоматів – офісних кавоварок Flavia та окремо стоячих вуличних торгових Klix, йдеться з заяви компаній. Вартість угоди – близько $650 млн, її передбачається закрити до кінця року.

Угода допоможе італійській компанії розвивати бізнес кавових автоматів і розширити присутність на глобальному ринку, зокрема, в США, Німеччині, Великобританії і Франції, де поширені кавові автомати Flavia і Klix.

«Це прекрасно відповідає нашій стратегії розвитку на ключових ринках і нашій меті – наблизитися до кінцевого споживача», – заявив керівник Lavazza Group Антоніо Баравале.

З 2016 року Lavazza купила французьку Carte Noire за 700 млн евро.

Консультантами Lavazza виступили J.P. Morgan, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, PwC і The Boston Consulting Group, консультантами Mars Inc – BofA Merrill Lynch, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, KPMG LLP і Rabo Securities USA.

Тим часом інший виробник кави Starbucks звільнить частину керівництва через масштабну реструктуризацію компанії.


Читайте також:


Залишити коментар: