Іспанія оголосила про закриття всіх атомних електростанцій до 2028 року



Іспанський уряд затвердив план закриття всіх атомних електростанцій країни до 2028 року. Влада країни не має наміру продовжувати ліцензії атомних електростанцій, коли термін їх експлуатації досягне 40 років. Таким чином, рішення передбачає поетапне закриття в період з 2023 до 2028 роки всіх п’яти нині діючих в країні АЕС (семи реакторів).

- джерело.

Як повідомив представник міністерства екологічних перетворень Іспанії Хосе Мігель Монкада, уряд ухвалив рішення більше не споруджувати подібних об’єктів.

Відзначимо, що остання АЕС в Іспанії була побудована в 1988 році в провінції Гвадалахара.

Таке доленосне рішення було ухвалено незважаючи на те, що в Іспанії з моменту введення в експлуатацію першої атомної електростанції «Суріта» в 1969 році не сталося жодної серйозної аварії. Найбільшим НП вважається пожежа на АЕС “Вандельос I” в 1989 році, який обшівся без людських жертв і без викидів радіації.

Причому «Суріта», як і ще дві старі АЕС, на даний момент вже закриті, оскільки виробили свій ресурс.

Зазначимо, що за рахунок відновлюваних джерел енергії іспанці сьогодні отримують 38,5% необхідної країні електрики. На атомні і теплові електростанції нині припадає відповідно 22 і 39,5% вироблюваної електроенергії.


Читайте також:


Залишити коментар: