ІННА СОВСУН: ПОТРІБНО МАКСИМАЛЬНО ПІДВИЩУВАТИ МОТИВАЦІЮ УКРАЇНСЬКОГО ВЧИТЕЛЯ



Автор: Інна Совсун, народний депутат України.

- джерело.

Сьогодні зустрілися із головою Профспілки працівників освіти і науки України Георгієм Трухановим.

Спільна мета партії «Голос» та освітянської профспілки – підняти якість української освіти. Це тісно пов’язано з покращенням життя українських вчителів, у тому числі – з належним рівнем оплати праці.

Ми разом виступаємо за те, що зарплата вчителів має бути підвищена. Це перша і базова річ. Ми будемо відстоювати цю позицію у Верховній Раді та вимагатимемо від уряду, аби це відбулося.

Також ми домовилися про те, що потрібно максимально підвищувати мотивацію українського вчителя. Для цього ми створюємо робочу групу, до якої увійдуть освітні експерти та працівники профспілки, аби узгодити спільну позицію.

Ми закликаємо не політизувати питання освіти. І для «Голосу», і для профспілки головний пріоритет – аби український учитель і учителька почувалися гідно, були ефективними, відчували, що їх професія престижна та належно оцінена суспільством.

«Голос» ініціював та почав проводити національні консультації – спільні обговорення необхідних змін та яким чином вони мають відбуватися. Ми добре розуміємо, що деякі зміни насторожують представників освітньої сфери. Саме тому, у партнерстві із Профспілкою працівників освіти і науки України будемо спілкуватися з освітянами в різних областях, аби спільно досягати єдиної мети – покращення якості шкільної освіти в Україні.


Читайте також:


Залишити коментар: