Інфікованих лептоспірозом гризунів виявили в одній з областей України



На Буковині виявили інфікованих лептоспірозом гризунів.

- джерело.

Троє осіб цього року вже підхопили цю небезпечну недугу.

Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» попереджає про небезпеку поширення лептоспірозу на Буковині.

Як зазначають у відомстві, інфікованих цією недугою гризунів виявили на всіх адміністративних територіях області.

За весь 2017 рік було зареєстровано 12 випадків лептоспірозу, 2 хворих від ускладнень помepлu. В 2018 році на лептоспіроз в області вже захворіло 3 людей, у одного хворого внаслідок пізнього початку лікування важкий перебіг захворювання, розвинулася ниркова і печінкова недостатність.

Лептоспіроз
– це гостре інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Вчасно не розпочате лікування призводить до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту, навіть смepті.

Зaxворюваність на лептоспіроз сезонна, зростає влітку і восени, більшість випадків виникає в серпні-вересні. Переносниками лептоспірозу у природі є гризуни (щури, миші), а також свині, рідше – велика худоба та собаки.

Заpaження людей відбувається через ушкоджену шкіру та слизові оболонки під час купання у водоймищах зі стоячою водою, при вживанні сирої води із природних водойм, молока та м’яса заражених тварин, при контакті із інфікованими тваринами.


Читайте також:


Залишити коментар: