Хто в Україні просуває та фінансує московських попів? Аналітик назвав усі прізвища олігархів та політиків



Московську церкву в Україні підтримують деякі чиновники в Офісі Зеленського, олігарх з Москви Вадим Новинський та український олігарх Рінат Ахметов.

- джерело.

Про це у коментарі ІА “Вголос” сказав аналітик, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

“Так, першим заступником керівника Офісу президента є Сергій Трофімов. За моїми даними, це – людина російського олігарха, розсадника «руского міра» та «кришувальника» московської церкви в Україні Вадима Новинського, який, до речі, сам став жертвою коронавірусу. Відповідно цей посадовець зараз і далі гальмуватиме процес переходу українських громад у канонічну ПЦУ. А тому спочатку має бути виконаним той закон, який називає МП Російською церквою в Україні. Бо – це церква іноземної держави, яка є ворожою до України.

Потім і підійде слушний час, щоб ліквідувати московську церкву. Для цього потрібно відправити у відставку Сергія Трофімова. Далі Міністерство культури має очолити людина, яка дотримується переконань, що Україна має нарешті позбутись від московських впливів та церкви. Потрібно забрати громадянство у російського олігарха Новинського, який тут лобіює інтереси РПЦ та Росії. Бо він – це уродженець Москви і так виглядає, що він може бути офіцером ГРУ. Також потрібно вплинути і на українського олігарха Ріната Ахметова, який теж є однією із опор московської церкви в Україні”, – пояснив Олег Соскін.


Читайте також:


Залишити коментар: