Хліб з пшеничного борошна коштуватиме 20 гривень



До кінця року хліб може ще подорожчати через несприятливі погодні умови: в одних регіонах спостерігалися зливи, в інших – засуха. Хлібна корзина в Україні за своєю вартістю з початку 2018-го збільшилась в ціні. Експерти називають цифри: ріст цін мінімум на 9%, якщо в гривневому еквіваленті, то на 5,5 гривні.

- джерело.

Наразі загальна вартість корзини складає близько 63 гривні. Якщо говорити конкретніше, то за пшеничний хліб, виготовлений з борошна вищого гатунку, українці віддаватимуть 20 гривень. Це означає нинішнє подорожчання на 1,5 гривні.

Так само на 1,5 гривні подорожчав інший вид хлібу: житній, який наразі коштує 16,5 гривні. Батон здорожчав на трішки меншу суму – на 80 копійок. Зараз його ціна складає за півкілограмовий буханець 11 гривень. Нагадаємо, що за прогнозами фермерів хліб до кінця 2018-го ще дорожачатиме.

В цьому винні погодні аномалії: в одних регіонах спостерігалися зливи, в інших – засуха, як от на Харківщині та в Сумській області. Цікаво, що за інформацією ЗМІ в Польщі жителі платять за хлібобулочні вироби менше, ніж українці за свій хліб.


Читайте також:


Залишити коментар: