Хасиди заспівали Гімн України на кордоні з Білоруссю. Відео



Хасиди виконали Гімн України кордоні з Білоруссю, через який вони сподівалися потрапити на святкування єврейського Нового року в Умані.
Про це пише Обозреватель.

Незважаючи на блокування пересування, хасиди не звинуватили в цьому Україну, зазначивши, що розуміють складну ситуацію, яка склалася внаслідок пандемії коронавірусу.

- джерело.

На знак своїх дружніх намірів вони також кілька разів проскандували “Слава Україні!” і заявили, що підтримують президента України Володимира Зеленського.

“Ми хотіли показати всім українцям, що ми любимо Україну! І ми розуміємо, що закриття кордонів – це не вина України, а вина коронавірусу, світової проблеми. Тому ми говоримо всім, що ми любимо Україну. Слава Україні!” – сказав голова хасидської громади Умані Ехіель Штерн.

Зі свого боку головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман зазначив, що було б правильно пустити хасидів помолитися в Умані.

“Я подивився це радісне, цікаве відео. Я думаю – ось справжні патріоти України! Вони з радістю роблять дружбу між Ізраїлем і Україною. Я думаю, що саме цих справжніх патріотів України потрібно пустити в Умань помолитися – з обережністю, з усіма законними моментами. Ці люди в усьому світі зроблять Україні велику-велику шану”, – вважає він.

Однак депутат Кнесету, голова Міністерства вищої освіти і Міністерства водних ресурсів Ізраїлю Зеєв Елькін закликав євреїв-хасидів, які сподіваються потрапити в Україну через Білорусь, повернутися додому.


Читайте також:


Залишити коментар: