“Горіли терміни”. Мирослав Гай навів подробиці ліквідації російського генерал-майора Кутузова



Офіцер ЗСУ та громадський діяч Мирослав Гай розповів, яким чином сьогодні, 5 червня 2022 року, захисники України знищили російського генерал-майора Романа Кутузова
Про це він написав у себе на фейсбуці.

Пише - джерело.

“Роман Кутузов, командуючи підрозділами 1-го армійського корпусу “ДНР” у Донецькій області, не щадив особовий склад, усвідомлено відправляв людей на забій із розумінням того, які будуть втрати. Завдяки його ставленню до військовослужбовців як до гарматного м’яса морально-психологічний стан особового складу підпорядкованих йому з’єднань був вкрай низький, командири батальйонів та рот не хотіли вести в атаку своїх людей та постійно саботували наступальні плани командування”, – зазначає український офіцер.

Читайте і дивіться також: Путін з бункера пригрозив Україні новими ракетними ударами по об’єктах, яких РФ раніше не чіпала

5 червня, за словами Мирослава Гая, відбувся “апогей” командування Кутузова, у якого “горіли терміни щодо заняття одного з населених пунктів у Донецькій області, і потрібно було виконати завдання протягом дня чого б то не коштувало”.

“У зв’язку з цим він наказав командирам 1-ої та 100-ої окремих мотострілкових бригад особисто вести війська на штурм позицій ЗС України, однак вони відмовилися виконувати наказ, оскільки розуміли ризик для свого життя. Генерал-майор Кутузов, усвідомлюючи які наслідки на нього чекають у разі невиконання поставленого вищим командуванням завдання, вирішив особисто очолити наступ і був знищений вогнем артилерії ЗС України”, – пояснив Гай.

За попередніми даними, йдеться про зіткнення у селищі Миколаївка Попаснянського району Луганської області, що знаходиться у трикутнику Лисичанськ – Попасная – Бахмут.
Там росіяни намагалися вийти на стратегічну трасу Лисичанськ-Бахмут.


Читайте також:


Залишити коментар: