Глінтвейн для третьокласників: директор школи обурився завданням у підручнику “Я досліджую світ” та звернувся до МОН



Дмитро Ламза стверджує – дітям не потрібно знати, що таке глінтвейн.

Як вчитель має пояснити дитині, що таке глінтвейн? І хто вирішив, що його п’ють дорослі? Саме з такими запитаннями у пості на своїй сторінці у фейсбуці директор київської школи Дмитро Ламза звернувся до міністерства освіти та авторів підручника за 3 клас, у якому йдеться про глінтвейн.

- джерело.

Завдання у підручнику “Я досліджую світ” для 3 класу (автори О. Волощенко, О. Козак, Г. Остапенко) звучить так:

Така вправа обурила багатьох користувачів мережі фейсбук, серед яких переважно батьки учнів та вчителі. До прикладу, сам Дмитро Ламза стверджує, що не знає, що таке глінтвейн і ніколи його не куштував:

Наприклад, мені ніколи не доводилося його скуштувати і я не знаю, що це, – зазначив директор школи.

Він стверджує, що й діти не повинні знати про глінтвейн, не говорячи про те, що це складно пояснити третьокласникам.

У коментарях користувачі мережі фейсбук по-різному відреагували на таке завдання. Хтось засудив, а хтось і підтримав ідею авторів підручника, мовляв, це завдання є нормальним і якщо діти знають про інші алкогольні напої, то чому не мають знати про глінтвейн.

Правильна відповідь до такого завдання: дитина повинна відмовитися від напою, що містить алкоголь. І хай краще знає назву, бо інакше їй друзі розказуватимуть казки про зігріваючий компот, – написала в коментарях Марія Куліш.

Натомість видавці звинуватили директорів та вчителів, що ті не можуть пояснити зміст підручника. Генеральний директор видавництва Олексій Андрусич пояснив, що мета реформи освіти – зробити дитину компетентною для життя у сучасному світі. Тож, на його думку, у вчителів не має виникати подібних запитань.

Мені, як батьку дитини, що навчається у державній школі, прикро та соромно стає за вчителів та директорів, які не можуть пояснити батькам зміст підручника, які чи то справді мають вади ерудиції і світогляду, що не були ані в Карпатах, ані книжок не читали, чи то просто люблять баламутити у ФБ, – прокоментував Олексій Андрусич.

Своєю чергою Дмитро Ламза звернувся до заступників міністра освіти, аби ті розказали, як пояснити дітям, що таке глінтвейн.


Читайте також:


Залишити коментар: