Генсек ООН відправиться у Москву на зустріч із Путіним і Лавровим



26 квітня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш відвідає Росію. У Москві він зустрінеться із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Його також прийматиме Володимир Путін.

Пише - джерело.

Генсек ООН в Москві
Зазначається, що Гутерреш сам попросив Путіна прийняти його в Москві. Темою для зустрічі має бути встановлення миру в Україні.

Генеральний секретар відвідає Москву, де у вівторок, 26 квітня, відбудуться робоча зустріч і обід з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Також його прийме президент Володимир Путін,
– йдеться в повідомленні на сайті ООН.

Зустріч із Зеленським
Відомо, що 19 квітня ООН надіслала листи до постійного представництва України при Організації Об’єднаних Націй з проханням про зустріч генсека ООН з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

“Враховуючи всю небезпеку і наслідки конфлікту, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш хотів би обговорити з лідерами Росії та України термінові кроки, спрямовані на досягнення миру в Україні, а також перспективи принципу багатосторонності у міжнародних відносинах, заснованого на Статуті ООН та міжнародному праві”, – зазначив прессекретар ООН Стефан Дюжарик.

Поки невідомо, чи відбудеться офіційна зустріч генсека ООН з Президентом України Володимиром Зеленським.

Що казав Кислиця про саміт ООН: дивіться відео


Читайте також:


Залишити коментар: