Генсек НАТО відреагував на пропозицію Італії переглянути санкції проти Росії



Генсек НАТО Єнс Столтенберг відреагував на пропозицію прем’єра Італії Джузеппе Конте переглянути санкції проти Росії.

- джерело.

За словами Столтенберга, перегляд санкцій можна говорити тільки після якісних змін у поведінці РФ.

“Санкції важливі, вони посилають чіткий сигнал, що дії Росії в Україні мають наслідки”, – цитує Столтенберга Європейська правда.

Генсек додав, що НАТО дотримується подвійного підходу у відносинах з Росією, який полягає, з одного боку, у сильній обороні та стримуванні, та з іншого боку – у діалозі.

“Ми не хочемо ізолювати Росію. Росія є нашим сусідом і буде залишатись сусідом. Ми справді хочемо розвивати діалог з Росією. Діалог непростий, але саме тому він важливий”, – додав генсек НАТО.

Водночас Столтенберг назвав Італію цінним союзником та заявив, що очікує на плідну співпрацю з урядом Конте.

5 червня новий прем’єр-міністр Італії Конте виступив за перегляд санкцій відносно Росії, оскільки вони “принижують російське громадянське суспільство”.

1 червня Конте було призначено новим прем’єром Італії, він очолить коаліційний уряд, створений ультраправою Лігою і радикальним популістським Рухом п’яти зірок. Обидві політичні сили мають більшість в обох палатах, вони відомі скептичним поглядом на майбутнє ЄС та проросійською риторикою.

Своїми основними завданнями новий уряд оголосив скорочення податків, збільшення видатків на соціальне забезпечення і перегляд бюджетних і міграційних правил Європейського Союзу.


Читайте також:


Залишити коментар: