Франківські школярі отримали перші портфелики від благодійників (фото)



В Івано-Франківську відбулося вручення портфелів школярам у рамках щорічної благодійної акції “Перший портфелик”.

- джерело.

Їх отримали 27 першокласників, інформує “Галицький кореспондент”.

Портфелі вручили дітям-сиротам, дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітям учасників АТО та загиблих воїнів, дітям внутрішньо переміщених осіб. Вартість всіх портфелів та їх наповнення становить 35 000 гривень.

“Сьогоднішня акція вже є доброю традицією. Коли ми роздаємо портфелі, то знаємо, що наші дітки йдуть у школу. Ми всі хочемо підтримати школярів, освіту та школу. Хочемо, щоб в цей день можна було підтримати тих, кому найважче. Щоби ми всі були разом, щоби одні могли підтримувати інших, щоб дарувати добро ближньому. Людям по храмах ми говорили, що ці кошти на портфелики, тому я дуже вдячний усім, хто долучився до цієї акції”, – говорить Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.

Ранці укомплектовані усім необхідним шкільним приладдям. Також на заході учням 2-11 класів вручили сертифікати на придбання канцтоварів.

“У сьогоднішні дні економічно важко зібрати дитину до школи і ми намагаємося допомоги дитині відчути ту радість. Ця акція починалася з Франківська й вийшла на всеукраїнський рівень. Ми надаємо допомогу не лише портфеликом, а й сертифікатами, щоб батьки старших дітей могли придбати те, що потрібно цим дітям”, – розповідає отець Володимир Чорній, директор “Карітас Івано-Франківськ”.

Завдяки місцевим підприємцям, парафіянам Івано-Франківської архієпархії УГКЦ та небайдужим людям у рамках акції на придбання 130 сертифікатів зібрали 169 419 гривень.

“Ми отримували портфелик, коли йшли у перший клас, а сьогодні отримаємо сертифікат. Це дійсно допомагає, як діткам зібратися до школи, так і нам зібрати їх. Анджеліка в мене одна, тепер йтиме в третій клас. Потрібно купляти і портфелі, і спортивні костюми, дуже багато всього. Завдяки цій акції хоча би канцелярію закупимо й не думаємо, звідки взяти ті гроші” – ділиться Оксана Білінська, дружина загиблого воїна-атовця.

Видача допомоги у рамках акції “Перший портфелик” триватиме і в вересні.


Читайте також:


Залишити коментар: