Джузеппе Конте не вдалося сформувати уряд Італії



Оголошений майбутнім прем’єр-міністром Джузеппе Конте відмовився від завдання формування уряду, підвищивши шанси нових виборів до парламенту. Про це заявив у неділю генеральний секретар адміністрації президента республіки Уго Дзампетті, передає УНН.

- джерело.

“Президент Серджо Маттарелла прийняв професора Джузеппе Конте, який повернув йому мандат на формування уряду. Глава держави подякував йому за роботу”, — повідомив Дзампетті після зустрічі президента з отримавшим мандат на формування кабміну юристом.

Згідно з повідомленням Bloomberg, 53-річний професор права Джузеппе Конте, який не перебуває ні в одній із партій, розповів журналістам, що він повернув отриманий від президента мандат на формування “уряду змін”. “Я можу вас запевнити, що я зробив все можливе, щоб виконати це завдання”, — сказав він.

Президент Італії Серджо Маттарелла призначає прем’єра і затверджує кандидатури міністрів. Ключовий позицій при формуванні нового уряду була посада міністра економіки. “Рух 5 зірок” хотів би бачити міністром економіки євроскептика Паоло Савона, але Матареллу його кандидатура не влаштувала.

Нагадаємо, в березні поточного року в Італії пройшли парламентські вибори, за підсумками яких жодна з партій не отримала більшості. Правоцентристська коаліція на чолі з “Лігою Півночі” набрала 37% голосів, а євроскептики з “Руху 5 зірок” — 32,86%. Лідери обох політичних сил довгий час заявляли про прем’єрські амбіції, але 18 травня зійшлися на компромісній кандидатурі — Джузеппе Конте.

У середу, 23 травня, Маттарелла доручив Конте сформувати новий уряд і пообіцяв призначити його прем’єром.


Читайте також:


Залишити коментар: