Дитина блювала з температурою 40, лікарі відмовлялися: лікарня Хмельницького потрапила у скандал



У Хмельницькому розгорівся скандал через поведінку медиків дитячої міської лікарні. Серед ночі жінка привезла 10-річну дівчинку з високою температурою та блювотою, а лікарі відмовилися її приймати та наказали матері везти дитину в область аж за 25 км від міста. У цей час лікарня була напівпорожньою. Чиновники ОДА виправдовуються, мовляв, так у місті “сортують” хворих під час пандемії.

- джерело.

Про це розповідає “Оглядач”.

Скандал у дитячій лікарні Хмельницького

Інцидент стався у ніч на 20 листопада. Місцева мешканка Ірина Поляк-Петренко привещла до лікарні свою 10-річну доньку. Дитина блювала та мала температуру 40 градусів.

Спершу жінка викликала швидку, однак лікарі заявили, що відвезуть дитину в область, в Ярмолинці або в Красилів, але в міську лікарню не приймуть.

Відтак жінці довелося вмовляти медиків і вони таки повезли хвору в міську лікарню.

Жінку з дитиною зустрів завідувач відділенням. Чоловік заявив, що вони приймають тільки дітей із травмами, несумісними із життям, отриманими, наприклад, після ДТП. Тож медик заявив, що дитину треба везти в область.

За ПЛР-тест мати платила сама

До лікарні жінка з дитиною приїали о 5:00 год ранку. Медики вмовили її повернутися домому і приїхати знову вранці, коли можна буде зробити обстеження. Отож жінці довелося брати таксі та їхати додому. Дівчинка продовжувала блювати в авто. Матір намагалася допомогти їй ліками.

О 9.00 год жінка з дитиною повернулися до лікарні. Мати попросила, щоб лікарі дали їй офіційний документ про те, що відмовляють у госпіталізації. Але їй відмовили.

Врешті дитині зробили загальний аналіз крові і провели УЗД. Медики сказали, що може бути підозра на апендицит. Дитину поклали в палату, однак вже наступного дня в обід сказали збирати речі і переїжджати в лікарню в Ярмолинці.

Лікарі в хамовитій формі заявляли жінці, що в неї з дитиною коронавірус і вони заразні. Жінка вирішила здати тест, щоб довести лікарям протилежне. І цей їй довелося робити самій. Жінка через знайомих зробила ПРЛ-тест того ж дня за кілька годин і він виявився негативним. Проте лікарям було вже байдуже.

Дівчинці почали ставити капельниці і дали антибіотики. Втім, ніхто навіть не спромігся запросити на огляд інфекціоніста. Мати знову-таки робила це сама.

Ставлення лікарів покращилося лише після того, як жінка підняла скандал у соцмережах. Дитині призначили адекватне лікування і вона вже готується до виписки.

Тепер Ірина стверджує, що зуміла врятувати дитину тільки завдяки своєму характеру, відтак вимагатиме від поліції, щоб вони розібралися із ситуацією.

“Тут стоять абсолютно порожні палати, нікого немає. Унизу ж плачуть мами з маленькими дітьми з температурою, яких сюди не беруть і відправляють лікуватися за десятки кілометрів від місця проживання. А в цих лікарів корона на голові, вони нікого не помічають. Я вже написала заяву в поліцію й.чекаю, що мені дадуть відповідь. Так це не можна залишати”, – обурюється жінка.

Відповідальність на обласній владі

У Хмельницькій адміністрації, що ситуація зрозуміла. Мовляв, через поширення пандемії доводиться “сортувати” пацієнтів. Відтак чиновники переконують, що медики зробили все правильно.

“Так, через те, що нині коронавірус, наша міська лікарня працює з ковідом. Раніше туди можна було відправляти і дітей, і дорослих з інфекціями, ентероколітами та іншим. Тепер – ні. І пацієнтів із підозрою на кишкову інфекцію ми повинні направляти в Ярмолинецьку центральну лікарню”, – заявив начальник управління охорони здоров’я Хмельницької адміністрації Борис Ткач.


Читайте також:


Залишити коментар: