Дистанційне навчання в Україні: вчителі втратять надбавки



Вчителі не дуже хочуть впровадження дистанційного навчання.

- джерело.

Питання дистанційного навчання в Україні з 1 вересня – досить болюче і для батьків, а також і для викладачів. Поки що до кінця не вирішено, чи будуть з початку навчального року діти навчатися вдома, але в соцмережах вже досить активно обговорюють цей момент, пише Рбк-Україна.

Не всі викладачі в захваті від ідеї роботи удома. У містах педагоги впевнені, що дистанційне навчання вигідно владі, тоді вони знімуть надбавки вчителям. Наприклад, доплата у розмірі 20% за класне керівництво не буде виплачуватися.

“Ми розуміємо, що не повернемось до традиційної нам системи навчання, тому зараз багато зусиль прикладається до того, щоб в першу чергу навчити вчителів працювати за нових умов, коли дні навчання офлайн будуть чергуватись із навчанням онлайн. Такі курси будуть розпочинатись після 20 липня. Вчителі зможуть опанувати нові навики, навчаться працювати на наших освітніх платформах“, – зазначила директорка управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Без уваги не залишаться й вчителі початкової школи. Для них теж передбачено навчання, щоправда в режимі офлайн. Курси для них будуть проводити в невеликих групах у навчально-методичному центрі, повідомили на сайті Всеосвіта.

Наразі у мерії розробляють програму навчання, яка передбачає поєднання уроків онлайн та офлайн.

“До прикладу, ми плануємо, що учні 11 класів будуть більшість часу навчатись дистанційно, а от першачки мали б почати навчання офлайн, адже вони не знають, що таке школа, ніколи не працювали в класі, ніколи не бачили свого вчителя“, – розповіла Зоряна Довганик.

Очільниця управління освіти ЛМР додала, що в школах з 1 вересня будуть дотримуватися усіх необхідних санітарних норм, щоб зробити навчальний процес безпечним.


Читайте також:


Залишити коментар: