​Дистанційка і канікули: як працюватимуть школи в Україні у зв’язку з новим сплеском COVID-19



В Україні через нову хвилю коронавірусу в деяких школах змінили дати весняних канікул, багатьох учнів перевели на дистанційку.

Інформує - джерело.

У різних регіонах країни місцева влада вживає заходів для скорочення кількості захворюваності COVID-19. Тому школярів в “жовтих” і “помаранчевих” зонах перевели на онлайн навчання. Деякі навчальні заклади продовжили канікули або почали їх раніше.

Київ

Школярі в столиці поки не переведені на дистанційку. Але канікули вирішили перенести на кілька днів раніше. Для учнів 5-11 класів вони почнуться 18 березня. Дитячі садки та початкові класи поки працюватимуть у звичайному режимі.

Одеса

З 15 березня школярів відправили на дистанційне навчання. Тривалість такого рішення поки невідома. Учні 1-4 класів навчатимуться у звичайному режимі. Весняні канікули почнуться 22 березня і триватимуть до 26 березня.

Львів

З 16 березня там почалося онлайн навчання для учнів 5-11 класів. Воно триватиме два тижні. У звичайному режимі вчаться 1-4 класи, але вони також перейдуть на дистанційку, якщо ситуація із захворюваністю не покращиться. На карантин закрили дитячі гуртки, секції та клуби. Всі змагання і конкурси перенесли.

Івано-Франківськ

У місті діє “червона” карантинна зона. Всіх школярів з 1 березня перевели на дистанційний формат навчання. Закрито дитячі садки, секції та підготовчі клуби. Тривалість вжитих заходів поки невідома.

Ужгород

Дистанційка в школах для учнів 5-11 класів почалася в перших числах березня. Молодші класи ходили в школу до 16 березня, а потім їх так само перевели на онлайн формат, який триватиме мінімум до 26 березня. Весняні канікули були з 1 по 9 березня.

Чернівці

Місто знаходиться в “червоній” зоні. Учні перейшли на дистанційку ще 19 лютого. У звичайному режимі працюють дитячі садки.

Житомир

Канікули почалися 15 березня – на тиждень раніше, ніж планові. З 3 березня, коли місто перейшло в “червону” зону, школярі перейшли на онлайн навчання. Молодші класи і дитячі садки продовжують роботу в звичайному режимі.

Вінниця

16 березня в місті закінчилися весняні канікули, які розпочалися передчасно – 9 березня. Діти повернулися на уроки онлайн, що запровадили ще 3 березня.

Миколаїв

З 22 березня в місті будуть весняні канікули, які триватимуть два тижні. З 17 березня учнів старших класів перевели на дистанційне навчання. Молодші школярі навчатимуться у звичному режимі.

___________________________________

Весняні канікули в інших регіонах почнуться з 22 березня.

Як повідомляв “Апостроф”, в Україні зростає кількість хворих на COVID-19, не виключено, що в країні буде введено черговий жорсткий локдаун. Вінницька і Миколаївська області знаходяться на межі потрапляння в “червону” зону карантину. У цих регіонах перевищено рівень госпіталізації, а коефіцієнт нових випадків коронавірусу близький до максимально допустимого значення.


Читайте також:


Залишити коментар: