Дипломати розповіли, як протидіють проведенню “заходів” на підтримку “ДНР-ЛНР” в Італії



Посольство України в Італійській Республіці з 2014 року системно здійснює всі можливі заходи для протидії антиукраїнськім провокаціям проросійських сил в Італії. Про це заявили у дипустанові у відповідь на запит УНН.

- джерело.

Дипломати підкреслили, що посольство перебуває у постійному контакті з МЗС Італії та іншими органами державної влади з метою “доведення позиції України та міжнародної спільноти щодо російської агресії та гібридної війни Кремля проти України”.

“Щодо кожного випадку проведення „заходів“ на підтримку т.зв. „ДНР-ЛНР“ Посольством України здійснюються заходи політико-дипломатичного реагування. Слід зазначити, що італійські урядовці постійно наголошували на твердій підтримці суверенітету й територіальної цілісності України та невизнанні самопроголошених „республік“ на території українського Донбасу. Водночас застосування механізму впливу на приватні ініціативи громадян можливо лише у разі порушення ініціаторами національного законодавства Італії”, — наголосили в посольстві.

Таким чином, підкреслюють дипломати, з метою ефективного протистояння подібним проявам антиукраїнській діяльності проросійських сил в Італії, зокрема створення в Італійській Республіці позитивного іміджу Держави Україна, посольство активно співпрацює з місцевою українською громадою, небайдужими італійцям-прихильниками України з урядових та громадських кіл.

Як повідомляв УНН, в Італії розклеюють листівки “Захарченко безсмертний герой”.

Листівки з написами “Contro il terrorismo. Zakharchenko Eroe immortale” (“Проти тероризму. Захарченко безсмертний герой”), зокрема, були розклеєні на рекламних стендах на вулицях Риму.


Читайте також:


Залишити коментар: