“Два рази зупинялося серце”: Нелюди знівечили 17-річного Богдана і залишили помирати



Четвертий день лікарі борються за життя 17-річного Богдана Мельника з Іллінців. Хлопець перебуває в реанімації обласної дитячої лікарні. До вчорашнього залишався непритомним.

Тепер у його батьків і рідних з’явилася бодай маленька радість – Богдан опритомнів.

- джерело.

— До вчорашнього дня брат не реагував на мої слова, — розповідає старша сестра Богдана Альона. — Вчора я обережно взяла його руку, потім сказала: «Богданчику, якщо ти мене чуєш, стисни мені руку».

Після цього в сестри сльози з’явилися на очах. — Я відчула, як він тисне мою руку, це були неймовірні відчуття.

Біля хлопця позмінно чергують його мати, старші брат і сестра. Кажуть, дуже вдячні лікарям, медсестрам, висловлюють подяку кожному з тих, хто поділився коштами на лікування. Завтра на нього чекає операція. Рідні, друзі тримають за постраждалого кулаки.

«Якщо ти мене чуєш, стисни руку»

Попереду в юнака ще довге лікування.

Богдан з Іллінців.

Вночі 19 грудня його знайшли на обочині однієї з вулиць у райцентрі. Сталося це під час об’їзду селища поліцейськими служби охорони. Хлопець був непритомний.

Втратив багато крові. Поліцейські доставили його до лікарні. Стан був настільки важкий, що два рази зупинялося серце. Множинні переломи кісток лицьового черепа і його основи, пошкодження щелепи, вибиті зуби, зламаний ніс — і це ще не всі травми, що їх зафіксували лікарі у Богдана Мельника.

Мама хлопця знала, де і з ким у той вечір перебував син. Разом з товаришем він знаходився у дворі знайомої дівчини. Вона проживає у тому будинку, поруч з яким молоді сиділи на лавці. Коли повертався додому, розмовляв з мамою по телефону. Казав, що вже на підході, хвилин через п’ять буде.

Потім на всі дзвінки мами син не відповідав. У слухавці було чути тільки гудки. О третій ночі слухавку взяв чоловік з незнайомим голосом. Пояснив, що він поліцейський, що в лікарню доставили покаліченого хлопця. Ним виявися Богдан Мельник.

Працює посилена група оперативників

— Над розкриттям цього злочину працює посилена слідчо-оперативна група поліції та оперативників управління карного розшуку, — розповіла прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник.

— Вживаємо максимальних заходів для його розкриття. Кримінальне провадження розпочато за частиною 1 статті 121 Кримінального Кодексу України («Умисне тілесне ушкодження»). За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Якщо злочин вчинено групою осіб, термін покарання збільшується до десяти років позбавлення волі.


Читайте також:


Залишити коментар: