Дощі та грози: Що очікує українців на вихідних



На майбутніх вихідних, 26 – 27 травня, в Україні трохи похолоднішає, місцями очікуються дощі та грози, передає Корупція.Інфо.

- джерело.

Найімовірніше, опади прийдуть в західні та південні області, повідомляє Укргідрометцентр.

У суботу, 26 травня, дощі з грозами пройдуть у частині західних областей – Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій. Температура підніметься до +25 градусів.

На півночі буде сонячно, повітря прогріється до +23 градусів. У центрі і на сході – також ясна погода, температура від +21 до +23 градусів, у Дніпропетровській, Запорізькій і Донецькій областях – до +25 градусів.

На півдні – дощі та грози, у Херсонській та Миколаївській областях – до +25 градусів, в Одеській області та Криму – від +22 до +24 градусів.

У неділю, 27 травня, по всій території України очікується сонячна погода, опади – тільки в західних областях. Температура підніметься від +22 до +25 градусів.

У Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях дощі та грози, у Волинській і Рівненській сонячно. Повітря в західному регіоні країни прогріється до +25 градусів.

На півночі, сході та в центрі країни мінлива хмарність, без опадів, температура повітря від +21 до +23 градусів.

У південних областях також ясна сонячна погода, повітря прогріється до +25 градусів. У Криму можливі дощі та грози, температура – до +24 градусів.

Варто відзначити, що сьогодні, 25 травня, погода в Україні буде теплою у всіх областях. Проте в західних регіонах країни і частині східних пройдуть дощі, а на решті території погода залишиться сухою і сонячною. Про це написала синоптик Наталка Діденко в Facebook.

За її словами, денна температура повітря у п’ятницю буде залишатися високою – від +25 до +29 градусів.

“Особлива фішка п’ятниці – сильний поривчастий вітер. Хто займається будівельними роботами, прийміть до уваги. Ну і протягів у будинку не робіть – позлітають документи під стіл, потім можна буде довго шукати, аж до жнив”, – йдеться в повідомленні.

За даними Укргідрометцентру, дощова погода 25 травня очікується в Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Рівненській та Волинській областях. У середньому температура повітря вдень на цих територіях складе +22+26 градусів.

У центрі України, а також на півночі і півдні погода в п’ятницю буде сонячною і без дощів. Середня температура повітря вдень у цих регіонах очікується на рівні +22+29 градусів.

Дощитиме 25 травня і в Східній частині України, а саме на Харківщині, Донеччині та Луганщині. Однак температура повітря через опади не знизиться і складе +22+25 градусів.


Читайте також:


Залишити коментар: