Долар різко зросте: експерт розказав, що буде із курсом валют



Аналітик Вадим Бардась зазначає, що в травні національна валюта продовжить повзучу девальвацію до 28 гривень за долар, а можливо й вище.

Про це пише “Сьогодні”.

- джерело.

Підтримку стабільного курсу долара в Україні надає імміграція працівників. Також сприяють високі ціни в глобальній економіці на пшеницю, що збільшує вартісні обсяги аграрного експорту та забезпечує надходження валюти на міжбанківський ринок.

“Підтримкою для гривні буде обвалення цін на енергоресурси, що є наслідком продовження зниження вартості нафти. Відповідна ситуація забезпечить зменшення імпорту в Україну, третина з якого становить енергетичний імпорт. Найбільшими ризиками для національної валюти є скорочення глобальної економіки та зменшення ємності ринків збуту в Азії, Європі та Близькому Сході, що, відповідно, призведе до зменшення валютних надходжень від експорту товарів і послуг, та збільшення залежності від боргового капіталу. Загалом, враховуючи рішення МВФ про надання Україні додаткового валютного кредиту та обсяг резервів НБУ, то завдяки цим активам відбудеться компенсація втрати частини валютної виручки та інвестиційно-фінансово потоку, тому курс долара коливатиметься в коридорі 29-30 гривень”, – говорить Бардась.


Читайте також:


Залишити коментар: