Доктор Комаровський застеріг українців від неминучого лиха: “Кір – це ще квіточки”



Після кору українців чекає набагато страшніша небезпека – це дифтерія, боротися з якого досить складно. З такою тривожною заявою виступив лікар Євген Комаровський.

- джерело.

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський попередив українців про те, що хоча й спалах кору дійсно становить небезпеку для українців, однак найстрашніше нас чекає попереду. Медик запевняє, що уже в найближчому майбутньому країна зіткнеться зі спалахом дифтерії.

Комаровський підкреслив, що боротися з дифтерією набагато складніше ніж, наприклад, з інфекцією кору. І оскільки захиститися від зараження нею також не просто, лікар рекомендує зробити щеплення.

Та, на жаль, за словами Євгена Комаровського, створити імунітет до дифтерії швидко не вийде. Тому лікар дав поради щодо ефективного календаря вакцинування проти дифтерїї.

“Кір це розминка, це квіточки, буде гірше. І кір здасться вам солодкою ягідкою на торті. А ось торт – це дифтерія. І з нею все не так просто. Тому що з кором ви один раз зробили щеплення і у вас на 85 відсотків є захисні антитіла. З дифтерією потрібно зробити щеплення три рази мінімум поспіль, потім ще раз через рік і потім кожні десять років вакцинуватися. Тому, з дифтерією створити так швидко імунітет не вийде”, – зазначає Комаровський.

За словами Євгена Комаровського при дифтерії без сироватки вмирають 50 відсотків хворих, а з сироваткою – кожен десятий. Лікар зауважив, що зараз в Україні серйозна нестача вакцин від дифтерії і якщо прийде дивтерія – то ці дози закінчаться дуже швидко. Комаровський називає термін у два дні – тоді Україна залишиться без єдиного препарату, яким можна лікувати дифтерію.

“Дифтерія прийде обов’язково, вона не може не прийти. Є біологічні закони. Це не кір, це набагато гірше, це набагато небезпечніше”, – додав Комаровський.


Читайте також:


Залишити коментар: