Для навчальних закладів вводяться нові обмеження



Через карантин навчальним закладам доведеться дотримуватися низки обмежень уже з 19 грудня.

Уже 19 грудня набувають чинності нові карантинні обмеження для навчальних закладів. Роз’яснення опублікувало Міносвіти в середу, 16 грудня.

- джерело.
“Уряд продовжив дію карантину, встановленого через COVID-19, до 28 лютого 2021 року. Про актуальні протиепідемічні заходи, у тому числі і ті, які стосуються навчальних закладів, йдеться в постанові Кабінету Міністрів № 1236. Положення, зазначені в постанові, набувають чинності з 19 грудня 2020 року”, – сказано в повідомленні.
На період дії карантину заборонено:
  • відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти групами більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 знаходиться понад 50% претендентів освіти і персоналу установи;
  • проводити в навчальних закладах масові заходи за участю дітей з більш ніж однієї групи / класу і в присутності глядачів.
Крім того, з 8 до 24 січня 2021 року в Україні заборонено відвідувати навчальні заклади незалежно від форми власності здобувачами освіти, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних навчальних закладів. Під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають в Україну для навчання в закладах вищої освіти з держав з широким розповсюдженням COVID-19. Норма не застосовується до осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.
Нарешті, самоізоляції підлягають ті, хто прибуває з ОРДЛО й анексованого Криму, крім осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворими на COVID-19.
Норма щодо самоізоляції стосується:
  • людей, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі;
  • здобувачів освіти, які навчаються в навчальних закладах, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі.


Читайте також:


Залишити коментар: