Данілов відреагував на пропозиції поступитись територіями: “Нехай вони віддадуть свою землю Путіну”



За словами Данілова, після того, як діячі з Франції та Німеччини змусили Україну підписати Мінські угоди, держава втратила частину Донецької та Луганської областей.

- джерело.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що іноземні прихильники територіальних угод із Росією можуть віддати їй свої землі. Українці ж воюють за свою країну і всі питання мають вирішуватися через Конституцію.

Про це Данілов сказав в інтерв’ю Sky News.

Журналіст передав слова начебто деяких європейських дипломатів про можливу “угоду” з РФ, у межах якої країна-агресорка отримає всі окуповані до 2014 року території в обмін на членство України в НАТО. В публікації зазначається, що після слів журналіста погляд секретаря РНБО “наповнився гнівом” і Данілов заявив, що не знає, який стосунок “ці люди мають до незалежності України”.

“Нагадаю. Свого часу один французький діяч (експрезидент Ніколя Саркозі – ред.) намагався домовитися з Росією щодо Грузії. Грузія втратила частину своїх територій. Після того, як діячі з Франції та Німеччини змусили нас підписати Мінські угоди, ми втратили частину Донецької та Луганської областей”, – розповів секретар РНБО.

Він також наголосив, що українці воюють за свою землю, і всі питання щодо неї мають вирішуватися через закони та Конституцію держави.

“Нехай вони (європейські лідери – ред.) віддадуть свою землю Путіну. Я хочу подивитися, як відреагує їхня громада, їхні виборці, їхні діти”, – зауважив Данілов.

Хто схиляє Україну до переговорів з Росією
Міністр оборони Румунії Василе Динку заявив 8 жовтня, що переговори України з Росією можуть бути єдиним шансом на мир, і Україна має поступитися своїми територіями. Вже 24 жовтня Динку подав у відставку.

25 жовтня стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон закликав Папу Римського Франциска поспілкуватися з президентом США Джо Байденом, головою РПЦ Кирилом і президентом Росії Володимиром Путіним задля швидшого закінчення війни в Україні.

На заяву Макрона відреагував постпред України при ООН Сергій Кислиця. Він зауважив, що РПЦ дозволяє маніпулювати собою, щоб виправдати війну в Україні, і є частиною злочинного режиму.


Читайте також:


Залишити коментар: